Luku 11b -- Russell

Osa 5: C.T. Russell & Jehovan todistajat

Minä muistankun minä ensimmäisen kerran jouduin tekemisiin Jehovan todistajien kirjallisuuden kanssa. Olin lukiossa, ja perheeni kirjastossa minua kummastutti symbolinen merkki kirja kannessa. Kaksi pientä käärmettä kultaisen kielen kera siivellisen pallon ympärillä kirjan punaruskeassa kannessa. Tämä kirja oli osa sarjaa Studies in the Scriptures. Tämän oudon symbolin merkitystä ei selitetty. Ilmiselvästi, tämä merkitys oli niitä varten "jotka tietävät" eivätkä satunnaista lukijaa varten.

Kirjan Studies in the Scriptures kirjoittaja puhui tulevasta kultaisesta aikakaudesta. Minun teini-ikäinen mielini oli innokas oppimaan kaikkea uutta: Platon, John Dewey, Will Durant, Mahatma Gandhi, sekä monet muut filosofit ja uskonnolliset johtajat kiinnostivat minua. Nuorena minä aina kysyin: "Miksi?"

Olin utelias Jehovan todistajien suhteen. Esimerkiksi, miksi he kutsuivat kokouspaikkaansa saliksi. Miksi ei kirkoksi, kappeliksi, temppeliksi tai muuksi vastaavaksi? Miksi saliksi?

Miksi kaikki salailu? Miksi kaikki Vartiotorni-seuran kirjoittajat ja johtajat on verhottu hämärään? Miksi ei pidetä kirjaa jäsenistä? Annettu vastaus, että vainojen tähden, ei tyydyttänyt minua. Miksi?Koska muut ryhmät joita yhtälailla vainottiin päätyivät muunlaisiin ratkaisuihin, ratkaisuihin joihin ei liittynyt salailu. Muut sanoivat: "Me luotamme Jumalaan ja olemme valmiita kärsimään Hänen tähtensä joten miksi olla salaileva? Mitä salattavaa meillä on?"

Tämä salailun valinta on juuri tämä, valinta, päätös. Ja tämä tehtiin Vartiotornin pyramidin huipulla, Vartiotorni-seuran presidentin toimesta, ja tämä salailun asenne valuu alas pyramidin kylkeä pitkin Jehovan todistajiin.

"Olin kiinnostunut mahdollisuudesta liittyä Jehovan todistajiin", eräs henkilö kertoi tälle kirjailijalle, "mutta kun minä saavuin Valtakunnansaliin, kokous oli alkanut. He olivat lukinneet ovat, siellä ei ollut ikkunoita, enkä minä halunnut olla missään tekemisissä tämänkaltaisen salailevan uskonnon kanssa."

Vastaukset kysymyksiin mistä Jehovan todistajat saavat oudot uskomuksensa, oudot oppinsa ja asenteensa ovat peräisin ensisijaisesti kahdelta mieheltä. Nämä kaksi miestä, Charles Taze Russell ja Joseph F. Rutherford tekivät kaikki Vartiotorni-seuran päätökset ensimmäisen kuudenkymmenen vuoden aikana.

Ray Franz, joka oli tärkeä hallituksen jäsen kertoi että nämä kaksi ensimäistä Watchtower Bible and Tract Societyn presidenttiä "toimivat yksinvaltaisesti, ilman että hallitus olisi puuttunut asiaan millään tavalla". Näiden kahden WT-johtajan jälkeen, kaksi muutakin presidenttiä on palvellut, Knorr ja Franz. Mutta vaikka Knorr oli muodollinen johtaja, Frederick Franz oli todellinen uskonnollinen johtaja. Hallituksen jäsen Klein viittasi Frederick Franziin heidän "oraakkelinaan". Mutta tänään heidän oraakkelinsa on 97-vuotias, sokea ja ainoastaan vertauskuvallinen johtaja.

Kuinka tämä tutkija yrittää ymmärtää näitä ongelmia ja miehiä?

Jotkin tämän kirjailijan johtopäätöksistä jotka muodostuivat vuosikausien tutkimusten seurauksena, ovat että tulee varmasti eteen monia ansoja tutkittaessa salailevia organisaatioita.

Materiaali jonka salaiset organisaatiot kirjoittavat yleisöä varten on usein ladattu fiktiivisellä informaatiolla. Modernit vapaamuurari-kirjailijat ovat erittäin varmoja siitä että varhaisten vapaamuurari-kirjailijoiden kirjoituksiin, kun he kirjoittavat loosheista, ei ole luottamista. Jokainen vapaamuurari-kirjailija ei myönnä olevansa vapaamuurari. Vapaamuurarit ovat valehdelleet osoittaakseen oikeutuksensa. Jehovan todistajat ovat syyllistyneet samanlaisiin asioihin, mutta ovat myös pettäneet selittämällä olemattomiksi opilliset ristiriitaisuudet, nolot skandaalit, kaiken mikä ei sovi heidän imagoonsa Jumalan epäitsekkäästä täydellisestä organisaatiosta. Ajoittain, he ovat kirjoittaneet historiansa uudelleen jotta se sopisi "nykyiseen totuuteen".

Sekä vapaamuurari-kirjailijoilla että ei- vapaamuurari-kirjailijoilla on usein virheellinen näkemys että kaikilla vapaamuurareilla on yhteinen päämäärä, yhteiset uskomukset ja yhteiset menetelmät. Ylimmällä vapaamuurareiden johdolla on päämäärät jotka paljastetaan tässä kirjassa. Alemman tason vapaamuurarit ovat peite. Useimmilla vapaamuurareilla on rajoitettu tieto vapaamuurariudesta. Vapaamuurarin naapuri voi nähdä oman henkilökohtaisen kokemuksensa perusteella kaikkien vapaamuurareiden universaaliuden. Hän on kenties ainoastaan kokenut tämän looshin filantrooppisen veljeskunnan termein, eikä ole viitsinyt opiskella mitä vapaamuurarit ovat historiallisesti tehneet, tai mitä korkeammat tasot paljastavat. Kuten alokkaat kentällä, heillä ei ole tietoa ylemmän tason suunnitelmista.

Vapaamuurarit ovat verhonneet aktiviteettinsa. Korkeampia asteita kutsutaan "vierusasteiksi" ja he väittävät että korkeammat asteet eivät ole korkeampia, vaan yksinkertaisesti toistensa sivulla. Totuuden etsijän täytyy raivata tiensä näiden metkujen läpi.

Kuinka voidaan tutkia näitä outoja vapaamuurareiden yhteyksiä Vartiotorni-seuraan, mormoneihin ja muihin uskonnollisiin ryhmiin?

Aloitetaanpa tutkimalla näitä kolmea arvoituksellista asiaa Vartiotorni-seuran johtajan, Charles Taze Russellin ympärillä. Nämä olivat siivellinen aurinko-kiekko, pyramidi ja tuleva Kultainen aikakausi. On häiritsevää huomata että nämä asiat ovat kolme huomattavaa asiaa joista keskustellaan Manly P. Hallin klassisessa esoteerista vapaamuurarillista tietoa käsittelevässä kirjassa, The Secret Teachings of All Ages. Kun me selaamme manly P. Hallin kirjan läpi, sivu toisensa perään on viittauksia tulevaan Kultaiseen aikakauteen. Me törmäämme myös tähän siivelliseen aurinko-kiekkoon (sivu XLIX) joka selitetään solaarisella kolminaisuudella, ja joka edustaa Kultaisen aikakauden lukuisia aurinkoja. Ainakin kahdeksalla sivulla keskustellaan pyramideista yksityiskohtaisesti, erityisesti tästä Suuresta pyramidista josta pastori C.T. Russell kirjoitti niin paljon. Sivulla XLIII on kuva tästä Suuresta pyramidista Piazzi Smythin, C.T. Russellin mentorin piirtämänä. On kerrottu tarkkaan että Smyth oli Vartiotorni-seuran asiantuntijoiden mentori Suurta pyramidia koskevissa asioissa. Smyth oli lähde sekä Manly P. Hallin esoteeriselle Suurta pyramidia koskevalle tiedolle että myöskin C.T. Russellin ja Edgarin veljesten (hyvin tunnetut WT:n luennoitsijat Suurta pyramidia koskevassa asiassa) Suurta pyramidia koskevalle tiedolle.

IDEAT EIVÄT SYNNY TYHJÄSTÄ

Kun jotakin uutta ilmestyy, meidän on hyvä muistaa että "ei mitään uutta auringon alla".

Minä havainnollistin tätä asiaa aiemmassa kirjassani The Watchtower & The Masons. [Tämä kirja Be Wise As Serpents sisältää osin samaa materiaalia kuin aiempi kirja, mutta tällä kertaa mukana on enemmän yksityiskohtia ja parempia selityksiä.]

Kenties lukija voi miettiä hänen omia kokemuksiaan jotka opettivat hänelle kuinka meidän ajatuksemme ovat peräisin joistakin lähteistä eikä tyhjyydestä.

Minä ihmettelen että kuinka paljon jatkuvuutta moderni ihminen on saanut esi-isiltään. Tämä asia tuli minulle selväksi eräänä päivänä. Minä tutkin muinaista egyptiläistä kirjoitusta 19. dynastian ajalta odotellessani ruokaa ravintolassa. Tämä näyte oli 3.300 vuotta vanhaa kirjoitusta.

Eräs arabi lähestyi minua ja aloitti keskustelun koska hän ajatteli että minä luin arabiaa. Tämä sai minut mietteliääksi. Assyrialaiset, persialaiset, kreikkalaiset ja roomalaiset valloittivat Egyptin, ja näin egyptiläisillä oli ollut käytössään useita kirjoitusjärjestelmiä. Kuitenkin he valitsivat melko myöhään käyttää arabialaista järjestelmää joka muistuttaa heidän vanhaa järjestelmäänsä. Tämä sana "valita" on tässä sillä perusteella että ihmiset ovat vastuussa omista teoistaan. Ihmisillä on tapana rakentaa vanhojen ajatusten päälle. Ihmiset mieluummin lainaavat vanhaa kuin luovat uutta (kuten minä lainasin tämän kappaleen aiemmasta kirjastani). Kun ihmiset näkevät jotakin "uutta" saapuvan historiassa, kuten aakkoset, on sitten aihetta kysyä että mistä nämä "uudet" ideat ovat lähtöisin. Aakkosten ollessa kyseessä, joku etsii vihjeitä että milloin ne otettiin käyttöön. Uudet ideat harvoin tulevat tyhjyydestä.

Jos tutkija jäljittää että mistä Charles T. Russellin ajatukset ovat peräisin hänet viedään lähteen luokse joka oli yleinen lähde myös muille uskonnoille. Tämä tutkija alkaa nähdä kaavoja ja ymmärtää että uskonnoilla jotka juontavat juurensa Russellin lähteestä on yhteinen päämäärä. Näiden ryhmien jäsenet ovat tästä tietämättömiä, ja tietämättään auttavat tämän suunnitelman toteutumisessa.

RUSSELL & SIIVELLINEN AURINKO-KIEKKO

Vuonna 1910 Russell teki toisen matkansa Egyptin pyramideille. Hän meni Suuren pyramidin sisään. Kun hän palasi, hän informoi Vartiotorni-lehden lukijoita tämän Suuren pyramidin salaisesta viestistä. Hän teki myös joitakin muutoksia kirjojensa ulkoasuun. Hänen kirjansa Studies in the Scriptures sai tämän egyptiläisen siivellisen aurinko-kiekon kanteensa ja myös muut Vartiotorni-seuran kirjat saivat sen. Samaan aikaan hän yritti saada kansainvälisen ulkoasun kirjoihinsa painattamalla niiden kanteen tekstin "London and Brooklyn" tai "Brooklyn and London".

Toinen uskonnollinen johtaja, Helena Petrovna Blavatsky, Teosofisen Seuran johtaja, myös käytti tätä siivellistä aurinko-kiekkoa. Hän sattumoisin alkoi käyttää sitä Teosofisessa aikakauslehdessä vuonna 1912. Hän teki myös pyhiinvaellusretken Suurelle pyramidille, ja kuten Russell hän tutki sen käytäviä ja kammioita. Hän vietti koko yön Suuren pyramidin sydämessä, Kuninkaan kammiossa.

VIISI KÄÄRMEEN TOISIINSA LINKITETTYÄ KONSEPTIA

Tällä Teosofisella seuralla oli haara Pittsburghissa silloin kun Russell asui siellä, sekä myös Brooklynissä jonne Russell muutti. On vaikea kuvitella ettei Russell koskaan olisi ollut yhteydessä tähän ryhmään. Erityisesti siksi koska hän kirjoittaa heistä, ja mainitsee yhteyksistään teosofeihin. Mielenkiintoista, tämä mies joka oli kuuluisa Irish Lodge of Theosophyssä oli George W. Russell, joka kirjoitti Irlannin teosofeille. Tämä Golden Dawn oli sekä seura että seuran aikakauslehti jonka eräs vapaamuurari käynnisti vuonna 1887. George W. Russellia kiehtoi tämä järjestys (Golden Dawn) sekä sen Temple of Isis joka köytti siivellistä aurinko-kiekkoa pääporttinsa yläpuolella. Nämä sidokset vapaamuurareihin, New Ageen ja Teosofiseen seuraan ovat läheisiä. Tämä Skotlantilainen riitti käynnisti modernit ruusuristiläiset joka käynnisti H.P. Blavatskyn Teosofisen seuran. He rahoittivat hänen jatkuvaa matkusteluaan. Tämä Luxorin veljeskunnan suurmestari suositteli Blavatskya Olcottille kirjeessä joka oli kirjoitettu kullanvärisellä musteella vihreälle paperille. Olcott, joka itse oli aktiivinen vapaamuurari ehdotti H.P.B:lle että he käynnistäisivät Teosofisen seuran käyttäen heidän vapaamuurarien, ruusuristiläisten, kabbalistien ja spiritualistien ryhmiä jotka kokoontuivat newyorkilaisessa asunnossa. Tämä Skotlantilainen riitti on myös julkaissut New Age -aikakauslehteä yli sadan vuoden ajan sekä edistänyt New Age -liikettä vapaamuurariloosheista käsin. Teosofisen seuran julkaisuja on vapaamuurareiden kirjastoissa ja he myös lukevat niitä. Useimmat nykyisten ruusuristiläisten johtajat ovat olleet vapaamuurareita. Teosofisen seuran johtajat ovat yleensä olleet naisia. Teosofista seuraa on kutsuttu termillä "co-Masonry" (vapaamuurareiden sivuhaara). Teosofinen seura on avoimesti edistänyt New Age -liikettä toisin kuin Skotlantilainen riitti joka on tehnyt sitä peitellysti. Teosofisen seuran johtajat ovat olleet meedioita, mikä on mielenkiintoista, sillä tällaisia ovat myös Vartiotorni-seuran johtajat. Eräs Teosofisen seuran johtajan kirjoittama kirja on nimeltään On the Watchtower. Se on perusteos vapaamuurareiden kirjastoissa, ja se on kokoelma teosofien artikkeleita. Enemmän Vartiotorni-seurasta ja sen yhtäläisyyksistä Teosofiseen seuraan myöhemmin.

MISTÄ TÄMÄ SYMBOLI ON PERÄISIN

Tutkija löytää samanlaisia siivellisiä palloja Lähi-idän mysteeri-uskontojen parista, mutta tämä versio siivellisestä aurinko-kiekosta on peräisin muinaisesta Egyptistä. Se kuvaa Osirista (Aurinko-jumalaa), Horusta ja Isistä.

Ne jotka opiskelevat egyptiläistä magiaa ja harjoittavat sitä tänään käyttävät tätä symbolia sen maagisten ominaisuuksien vuoksi. "Vertauskuvana ilman elementistä, tämä koostuu aurinko-tyyppisestä kiekosta johon on liittynyt siipipari. Rituaalisessa magiassa se roikkuu alttarin yllä itäänpäin suunnattuna, ja sitä käytetään kun kutsutaan sylfidien (keijukaisten) apua ja suojelusta." Näin sanoo tällaisen magian asiantuntija kirjassaan Practical Egyptian Magic. [Murry Hope, "Practical Egyptian Magic", s. 107]

Kirjassa jota Church of Illumination (ruusuristiläiset) käyttävät opetukseen sanotaan: "Siivellinen pallo on mitä suurimmassa määrin ruusuristiläinen symboli vaikka Illuminati voi väittää sitä itselleen, ja voidaan myöntää että sen on egyptiläistä alkuperää. Tämä siivellinen pallo on valmistautuneen sielun symboli joka lentää takaisin sen liomis-lähteelle Elysialaisten kenttien/peltojen taakse." [R. Clymer, "The Rosicrucians And Their Teachings", s. 112]

Jos uppoudutaan syvemmin ruusuristiläiseen ajatteluun, saadaan selville että saksalainen Illuminati käytti tätä siivellistä aurinko-kiekkoa. Tämän maagisen symbolin käyttö ajoittuu Kabbalaan. Kabbalistit käyttävät sitä kuvaamaan Jahvea. Kuitenkin, heidän täydellinen selityksensä siitä kuka Jahve on, on että Jahve on Aurinko-Jumala. Hän on kabbalisteille sama kuin gnostilainen auringonjumala Demiurgus tai kreiikalainen ylijumala Zeus, jota nimeä ajoittain käytetään Jahven tilalla. Tämä juutalainen mystinen ajattelu joka tunkeutuu ruusuristiläiseen ajatteluun sitten nähdään havainnollistettuna salaisessa 1500-luvun ruusuristiläisessä kirjassa Die Goldene Zeit (Kultainen aikakausi) mikä esittää tämän siivellisen kiekon maagisen Tetragrammationin kanssa auringon kiekon keskuksessa.

Lähteistä joita tässä on käytetty, lukij aon oppinut että Illuminati ja ruusuristiläiset käyttävät tätä siivellistä aurinko-kiekkoa.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Joku saattaa protestoida että jos Russell meni Egyptiin hän on saattanut saada tämän symbolin Egyptistä, eikä esoteerisilta vapaamuurareihin liittyviltä ryhmiltä.

On totta että tämä kuva löytyy egyptiläisistä temppeleistä. Esimerkiksi, eräs kaikkein hätkähdyttävimmistä löydöistä oli Kuningas Tutin hautakammio, jotka löydettiin seitsemän vuotta C.T. Russellin kuoleman jälkeen. Vierailijat voivat nähdä tämän siivellisen aurinko-kiekon jokaisen oven yläpuolella.

Kuitenkin, eri paikoissa egyptiläiset ovat käyttäneet erilaisia tyylejä tämän aurinko-kiekon kuvaamisessa. Nämä käärmeet voivat näyttää kyykäärmeiltä tai kobrilta, ja ne saattavat olla jopa putoamassa alas mieluummin kuin katsomassa poispäin aurinko-kiekosta. Tutkittaessa mitä kirjoja russellilla oli saatavilla, ja millaisia piirroksia Russellin on ollut mahdollista tutkia Osiriksen, Isiksen ja Horuksen kolminaisuudesta, se on tämän kirjailijan johtopäätös että hän on voinut nähdä vaihtelevan määrän erilaisia tulkintoja joista hän ei käyttänyt yhtäkään. Kuitenkin, hän seurasi sitä tapaa jolla esoteriset vapaamuurarit piirsivät sen, joten hänen lähteensä oli todennäköisesti esoteerinen lähde.

Jotkut ovat spekuloineet että tämä siivellinen aurinko-kiekko kuvaisikin enkelin siipiä kuten kerubilla. Tämä on tietämättömän henkilön arvaus. Kun katsotaan tarkasti Russellin kirjoja nähdään että kiekon molemmissa päissä on käärme. Se on epäilemättä siivellinen aurinko-kiekko.

MITÄ TEKEMISTÄ C.T. RUSSELLILLA & VARTIOTORNI-SEURALLA ON AURINKO-JUMALAN KANSSA?

Yllättävää, on lukuisia viitteitä jotka osoittavat siihen että C.T. Russell todellakin uskoi aurinko-jumaluuteen. Russell puhui Zoroasterista todellisena profeettana (WT 1906, s. 14). Seuraajat pitivät Zoroasteria aurinkojumalana. Cyrus Suuren, jonka nimi tarkoittaa aurinkoa, seuraajat pitivät häntä aurinko-jumalana. Russell ajatteli että Cyrus Suuressa henkilöityi Jeesus Kristus. Russell itse asiassa uskoi että ylösnoussut Jeesus oli auringon keskuksessa.

Russell [kuten Meller. Suom. huom.] löysi aina raamatunkohdan tukemaan kaikkea mihin hän halusi uskoa.

Malakia 4:2 sanoo: "Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat..." Russell on antanut erilaisia tulkintoja tästä jakeesta. Kokonaisvaltainen tutkimus osoittaa että tämä vanhurskauden aurinko on Jeesus Kristus ja Hänen seurakuntansa.

C.T. RUSSELLIN TARINA

Olipa kerran juutalainen perhe jonka nimi oli Roessel. He elivät 1600-luvun alkupuolella Saksassa. Sitten he muuttivat maahan nimeltä Skotlanti. He muuttivat nimensä Russelleiksi. Englantilaiset yrittivät asuttaa skotlantilaisia protestantteja Irlantiin hallitakseen irlantilaisia. Kun aukeni tilaisuus mennä Smaragdisaarelle (Irlantiin) skotlantilaisten uudisasukkaiden mukana jotka menivät Ulsteriin Russellit tekivät samoin. On mahdollista mutta ei tiedetä varmuudella että he oppivat tuntemaan Rutherfordit joko Skotlannissa tai Irlannissa.

Skotlanti oli toistuvasti uskonnollisen harhaopin lähteenä joka oli yhteydessä Valtaeliittiin. Se että C.T. Russellin perhe asui hetken Skotlannissa sekä myös Saksan ruhtinaskunnissa jotka ovat näyttäneet olevan juutalaisen satanismin kuuma piste saattaa olla vain sattumaa, tai sitten se saattaa olla vihje joka auttaa ymmärtämään Vartiotorni-seuran alkuperää.

Tämän kirjailijan aiemmassa kirjassa The Watchtower and the Masons kerrotaan tarina kuinka Arialainen harhaoppi alkoi Edinburghin yliopistossa Skotlannissa ja levisi Presbyterialaiseen Ulsterin synodiin. Tämä kirja antaa syyn uskoa että C.T. Russellin perhe Pohjois-Irlannissa oli uskonnoltaan Arialaista ennenkuin he tulivat Yhdysvaltoihin ja on mahdollista että he olivat kietoutuneet myös vapaamuurariuteen.

AUCKLEYN YHTEYDET

Charles ja hänen isänsä naivat kaksi Ackleyn sisarta useita vuosia sen jälkeen kun Vharlesin äiti oli kuollut. Kiinnostavaa tässä on se että C.T. Russellin äidin testamentti osoittaa hänen omistaneen maata Iowassa. Kuvaus tästä maasta osoittaa että se oli Ackleyn kaupungista pohjoiseen, Iowassa. Näyttää siltä että mies nimeltä William Ackley oli hankkinut maata tältä alueelta ja oli myynyt sitä presbyterialaista uskoa harjoittaville skotlantilais-irlantilaisille uudisasukkaille kun nämä tulivat Amerikkaan. Niihin aikoihin kun C-T. Russellin äiti kuoli kaupunki nimeltä Ackley oli merkitty vuonna 1857 mutta sisällissota keskeytti rakennus-suunnitelmat. Presbyteerinen seurakunta oli muodostettu täle alueelle 1860-luvun alkupuolella mikä osoittaa että jotkin uudisasukkaat olivat saapuneet. Mitä yhteyksiä Russelleilla oli Ackleyden kanssa vuosia ennenkuin Charles T. ja hänen isänsä naivat Ackleyn sisaret? Keitä Ackleyt ovat? Maria Ackley, joka oli Charles T. Russellin vaimo oli hyvin koulutettu ja erinomainen kirjailija. Mielenkiintoista, 1800-luvulla hän uskoi että sosialistinen vallankumous oli tulossa. Hän kirjoitti: "Tämä suuri vallankumous ei ole vielä tullut, mutta missä on valtiomies tai älykäs kansalainen joka ei näe sen tulevan?" [Maria Russell, "This Gospel of the Kingdom", s. 26] Hän kirjoitti suurimman osan aviomiehensä Charles Taze Russellin teoksista. Hänen perheensä oli varakas. William Ackley, maa-keinottelija, jäljittää esi-isänsä Prence Doaneen ja Elizabeth Godfreyhin. ELizabeth Godfrey oli vuorostaan Mayflowerilla saapuneen William Brewsterin jälkeläisiä. Ackleyt olivat puritaaneja jotka olivat keskittyneet Connecticutin alueelle ja sieltä heidän perheenjäsenensä muuttivat New Yorkiin ja Pennsylvaniaan. Eräs toinen Ackley siihen aikaan oli Richard Thomas (1832-1881), vapaamuurari joka teki töitä Miller, Russell & Companylle Salt Lake Cityssä vuonna 1858, pian sen jälkeen kun mormonit rakensivat Salt Lake Cityn.

JUMALAN "VOIDELTU" SIEMEN

Vuonna 1852, Joseph Lyttle Russellin perhe sai lapsen jolle ha antoivat saman nimen kuin mikä hänen sedällään oli. Tällä lapsella, Charles Taze Russell, oli veli Frank joka oli kaksi vuotta vanhempi mutta Charles oli hänen isänsä suosikki. Myöhemmin Charles sai sisaren, Margaretin. Sekä Charles T. että että Margaret puhuivat usein että Charles oli valittu ennen syntymäänsä tehtävään joka hänen tulisi suorittaa. Margaret viittasi veljeensä suurimpana elossa olevana ihmisenä. Hän sanoi että Charles oli valittu uskonnolliseen työhönsä ennen syntymäänsä. Kenties hänen isällään Joseph L. Russellilla oli suunnitelmia Charlesin varalle. Jos Charlesia oli rohkaistu täyttämään tällaiset odotukset ja kän oli matkala kohti niiden toteuttamista, tämä voisi selittää hänen sisarensa häntä kohtaan tunteman ihailun. Hän oli toteuttanut isänsä toiveet.

Kokouksessa hänen sisarensa Margaret oli tehnyt yhteenvedon kuinka Jumala oli suunnitellut ja valinnut hänen veljensä. Ensin Jumala oli istuttanut siemenen varhaisen seurakunnan myötä. Mutta tämä siemen oli maannut horroksessa vuosisatoja. "Oikealla hetkellä", hän sanoo, "tämä totuuden siemen kasvoi ja sitä kasteltiin Jumalan suunnitelman mukaan. Pimeinä aikoina tämä totuuden siemen hädin tuskin pysyi elossa odottamassa Jumalan valitsemaa henkilöä joka saisi sen kukoistamaan. Kun oli aika, Jumala voiteli hänen veljensä silmät hänen ollessaan 17 vuoden ikäinen, ja Jumalan siunaus oli hänen yllään." Margaret sanoi että hänen veljensä oli tämä henkilö, uskollinen jonka varaan Jumala voisi nojautua. Tämä henkilö "huolimatta päivän kuormasta ja paahteesta" pysyisi uskollisena Jumalalle".

Charles Taze Russellissa näyttää olevan paljon enemmän kuin se vähän mitä yleisölle on kerrottu. Seuraavan muutaman luvun aikana me yritämme paljastaa joitakin mysteereitä jotka ympäröivät tätä miestä.

OMITUINEN LÖYTÖ

Eräs oudoimmista asioista joita tämän kirjailijan tutkimuksissa tuli esiin oli että Charles Taze Russell, mies joka käynnisti Jehovan todistajien Vartiotorni-seuran näyttää olleen salaisesti merkittävä satanisti.

Eräät hätkähdyttävistä vihjeistä ovat:

 1. C.T. Russell oli ehdottomasti vapaamuurari, kuitenkin hän pystyttää paksuja savuverhoja kirjoituksissaan koskien hänen jäsenyyttään.
 2. C.T. Russelin Bethelin henkilökunta huolestui hänen okkulttisista aktiviteeteistaan ja vaati häntä vannomaan että hän lopettaisi kyseiset puuhat.
 3. Aiemmassa kirjassani The Watchtower and the Masons minä tutkin 35 uskomusta jotka ovat yhteisiä Russellille ja vapaamuurareille. Nämä 35 uskomusta eivät ole millään tavalla täydellinen selonteko; Russellilla oli monia muitakin identtisiä ajatuksia joita vapaamuurareiden looshit levittävät.
 4. Monet magiaan liittyvät asiat olivat osa Russellin uskonnollisia käsityksiä mukaanlukien parantaminen liinan avulla, frenologia, siivellinen aurinko-kiekko, Eenokilaiset maagiset tasot, jne.
 5. Russellin perheen mahdolliset illuministiset yhteydet ja hänen vaimonsa mahdolliset yhteydet saatanalliseen sukulinjaan.
 6. Russellin ilmeinen jäsenyys Ruusuristiläisessä seurassa, josta todisteena pyramidi jonka hän käski rakennuttaa, siivellisen aurinko-kiekon käyttö sekä hänen ruumiinsa polttaminen kolme päivää hänen kuolemansa jälkeen.
 7. Russell omisti hautausmaan Pittsburghissa. Johtavat satanistit mielivät päästä hautausmaiden omistajiksi useista syistä. Ensiksikin se helpottaa ihmisuhrien hävittämistä; nämä haudataan palasina toisten henkilöiden tuoreisiin hautoihin. Toiseksi, maaginen voima yhdistetään hautausmaihin. Kuolleen henkilön hengellinen voima nostetaan ylös muodostamalla valon kehä heidän yllään. Kolmanneksi, etsitään erityisiä luita kuten kallon ja vasemman käden luita. Irti leikattuja käsiä (vasen käsi) käytetään pitämään kynttilöitä tietyissä seremonioissa.
 8. Yhteydet useisiin paikkoihin tänä päivänä viittaavat siihen että moderni Vartiotorni-seura tekee työtä Uuden maailmanjärjestyksen kanssa. Tämä viittaa siihen että jossain vaiheessa tämä seura alkoi tehdä yhteistyötä Uuden maailmanjärjestyksen kanssa. Russell näyttää olleen todennäköisin aloituspiste.

YMMÄRTÄMÄSSÄ CHARLES T. RUSSELLIA

Kaikissa okkultistisissa organisaatioissa salaisuuden verhoa pidetään yllä vaatimalla vihkiytyneiltä valaa jossa hän lupaa olla puhumatta kuolemanrangaistuksen uhalla. Kuten noituudessa, vapaamuurareilta vaaditaan toistuvasti hiljaisuuden valoja jokaisella uudella tasolla. Charles T. Russell alkoi ottaa osaa tähän salailuun kun hän vannoi Entered Apprenticen (vapaamuurareiden ensimmäisen asteen).

KIRJOITTAMATON SHEKKI -- MILLAINEN JUMALA SIUNASI C.T. RUSSELLIA?

Jehovan todistajat viittaavat menestykseensä osoituksena Jumalan hyväksynnästä, samaan tapaan kuin kommunistit ovat viitanneet useisiin vallankumouksiin todisteena siitä että massat tulevat heitä.

KÄSITTÄMÄTÖN TUHLAUS

Puolen vuosisadan aikana ennen kuolemaansa C.T. Russell käytti valtavia rahasummia. Russell matkusti miltei jatkuvasti. Hänen matkansa veivät hänet Eurooppaan toistuvasti ja ympäri maailman. Hänellä oli usein suuri seurue mukanaa. Nämä Jehovan todistajat, joita silloin kutsuttiin nimellä International Bible Students tai yksinkertaisesti Bible Students, luovuttivat valtavat määrät ILMAISIA kirjoja, traktaatteja ja muuta materiaalia. Pohdi seuraavia esimerkkejä:

 • Vuonna 1881, WT julkaisi 164-sivuisen kirjan Food for Thinking Christians. WT maksoi painatuskustannukset, ja jostain tuntemattomasta syystä useat sanomalehdet osallistuivat jakelukustannuksiin. Näitä pieniä kirjoja (nykyään äärimmäisen harvinaisia) jaettiin ilmaiseksi. Zion's Watchtower vuodelta 1881 sanoo että heidän traktaattinsa Supplement No. 2 on "ilmainen jaettavaksi. Tilaa niin paljon kuin sinä voit käyttää."
 • Vuonna 1882 tämä WT:n aikakauslehti (silloin nimeltään Zion's Watchtower) mainostaa: "Meillä on runsaasti traktaatteja ja syyskuun numeroita joita sinä saat ilmaiseksi jaettavaksi pyytämällä."
 • Vuonna 1886 Russellilla oli 300 työntekijää jakamassa Food for Thinking Christians -kirjoja. 300.000 ilmaista traktaattia jaettiin Isossa Britanniassa yksinään. Myös WT:n kirjallisuutta jaettiin ilmaiseksi.
 • Vuonna 1893, tämä WT:n aikakauslehti sanoo: "Hyvä työntekijä pystyy jakamaan ihmisille 5.000 - 6.000 kappaletta Dawnia vuodessa. Sellainen jolla on vähän lahjoja voi jaella 3.000 kappaletta." Nämä Dawn -kirjat olivat hienoja kovakantisia kirjoja joissa oli 370 sivua. Näiden kirjojen jakaminen ilmaiseksi on täytynyt tulla Vartiotorni-seuralle valtavan kalliiksi. Tämä WT:n aikakauslehti (Zion's Watchtower) jota Tower Publishing Company julkaisi sanoi otsikon alla: "ILMAINEN HERRAN KÖYHILLE." Esimerkiksi, 1.5.1893 numero sanoo ensimmäisen sivun artikkelin alla: "OSOITTEITA JOISTA SAA ILMAISTA LUKEMISTA". Lisäksi: "Me lähetämme mielellämme ilmaista materiaalia."
 • Vuonna 1897 jaettiin 300.000 WT:n ilmaista kirjasta Bible versus Evolution.
 • Vuonna 1809 jaettiin ihmisille 948.459 traktaattia joka ilmansuunnalla puolen korttelin etäisyydellä kirkoista kun ihmiset tulivat ulos.
 • Vuonna 1910 Russellilla oli päämajassaan 76 työntekijää ja hän maksoi 2.000 eri sanomalehdelle jotta he julkaisisivat hänen artikkeleitaan. Vuonna 1910 saksalainen haarakonttori teki tappiota 7.340 dollaria, vaikka he saivat suurimman osan kirjallisuudestaan ilmaiseksi, ja englantilainen haarakonttori teki tappiota 9.331 dollaria sinä vuonna -- Brooklynin pääämaja maksoi kaiken.
 • Vuonna 1913 konventiossa Russell sanoo: "Tiedätkö kuinka paljon ilmaista kirjallisuutta englantilaisille on jaettu toistaiseksi? Kahdeksan miljoonaa kopiota... Ja minä olen niin iloinen nähdessäni että monet Jumalan ihmiset iloitsevat etuoikeudesta tuoda julki hänen ylistystään. Ei väliä jos ei ole tavanomaista mennä luovuttamaan kirjallisuutta. Ei väliä jos ei ole suosittua luovuttaa uskonnollista kirjallisuutta. Meillä on sanoma ja työ, ja tämä on meidän tapamme saarnata."
 • 35 vuoden aikana Vartiotorni-seura on onnistunut vuokraamaan käyttöönsä sellaisia valtavia rakennuksia kuten Prince Albert Hall -- joka on kuuluisa monista suurista vapaamuurareiden tapahtumista. Hallin vuokraaminen maksoi satoja dollareita. Vuonna 1910 he vuokrasivat tämän hallin kuusi kertaa.

MITÄ MEILLE ON KERROTTU

Viimeistään nyt, lukijan täytyy asettaa kiistanalaiseksi selitys jonka WT ja sen virallinen historia on antanut. Heidän mukaansa Russell myi vaatekauppansa ja rahoitti toimintansa myynnistä saaduilla rahoilla.

Jokainen jolla laivaus- ja painatuskustannukset ovat tuttuja tietää että tämän tavaramäärän jonka Russell jakoi ilmaiseksi on täytynyt maksaa yhden ainoan vuoden aikana enemmän kuin mitä vaatekaupan myymisestä irtoaa. Tämän lisäksi, Russell kävi jatkuvia oikeustaisteluita, matkusti paljon ja hänellä oli kokopäiväistä henkilökuntaa jolle täytyi maksaa palkka.

Hänen seuraajiltaan ei vaadittu rahaa silloin kun he halusivat opiskella Raamattua. Joten mistä tämä raha tuli? Ulkomaiset haarakonttorit saivat ilmaista kirjallisuutta josta he myivät jonkin verran, ja nämä tekivät kuitenkin tappiota myynnistä ja lahjoituksista huolimatta. Pidä mielessäsi, että WT ei ollut silloin yhtä tehokas kuin mitä se on tänään. Tänään he valmistavat itse oman painomusteensa, ja heillä on uudenaikaisimmat painatus-välineet. Mutta silloin, ulkopuoliset painotalot painoivat ainakin osan heidän kirjoistaan.

Virallinen totuus on, että Russell oli nerokas taloudenpidossa. Tällainen lausunto yksinkertaisesti peittää sen mitä todella tapahtui. Russellilla ei ollut sellaisia rahoja että hän olisi voinut rahoittaa operaationsa itse. Hänen tukijansa olivat ilmiselvästi erittäin rikkaita ja voimakkaita.

Kreikkalaiskatolinen kirkko on toistuvasti syyttänyt Jehovan todistajia siitä että "kansainvälisen sionismin" agentit rahoittavat Jehovan todistajia. Tästä lisää myöhemmin.

RUSSELLIN RAHA-ASIAT

Tieto siitä että Charles T. ja hänen isänsä Joseph L. olivat melko köyhiä vuonna 1870 on monille yllätys. Heidän kauppansa oli vuokrattu heille. Vuonna 1870 he eivät olleet vielä sekaantuneet uskontoon, eikä heillä ollut lainkaan maa-omaisuutta. Josephin henkilökohtaisen omaisuuden arvo oli 2.000 dollaria.

Itse asiassa, heillä meni melko hyvin ottaen huomioon että Joseph oli lähtenyt Irlannista nälänhädän aikaan ja oli jäänyt velkaa velipuolelleen.

Ensimmäinen hyvä taloudellinen läpimurto tuli kun Charles T. Russellin eno kuoli joulukuussa 1875. Hänen isänsä peri 1.000 dollaria. Koska hänen isänsä ja hän tekivät bisnestä yhdessä, tämä oli todellinen vetoapu. Oikeuden todistuksen mukaan, Russellilla oli viiden myymälän ketju vuoteen 1880 mennessä. Pian Russell investoi Butler Companyyn, ja hän avasi isänsä kanssa romumetalli-bisneksen vuonna 1882. He sulkivat miesten vaatekaupat vuonna 1883.

Charles osti isänsä ulos, ja kun hänen isänsä kuoli vuonna 1897 hänen testamenttinsa paljastaa että hänellä oli kolme taloa ja tontteja Alleghenyssä, Pennsylvaniassa, talo ja kolme tonttia Farfron Springsissä Floridassa 25 eekkerin palstan kera. Sen lisäksi hän omisti Railway and Dock Construction Companyn osakkeita jotka C.T. Russell peri.

Koska C.T. Russellin vaimo erosi hänestä vuonna 1897, Russell kätki rahansa niin että hänen entinen vaimonsa ei saanut mitään tukea. Oikeudessa C.T. Russell ei kertonut omaisuudestaan totuudenmukaisesti vaikka vannoi valan. Pastori J.J. Ross suoritti omia tutkimuksiaan ja sai selville että Russell oli vannonut valan ja valehdellut. Russell omisti Pittsburgh Asphatum Companyn osakkeita. Russellilla oli myös sijoituksia Brazilian Turpentine Companyyn joka sijaitsi Pittsburghissa, hautausmaan Pittsburghissa sekä U.S. Coal & Coke Companyn osakkeita 100.000 dollarin edestä. Valehdeltuaan oikeudessa Pastori Russellin täytyi keventää omaatuntoaan kun Pastori Ross kohtasi hänet oikeudessa mukanaan asiakirjoja joistakin Russellin yhtiöistä.

Russell oli sijoittanut rahaa myös puuteollisuuteen. Russell oli salaa hankkinut hopeakaivoksia Nevadasta, ja oli lähtenyt tarkastamaan niitä kun hän kuoli.

Vuonna 1874 kun C.T. Russell aloitti uskonnolliset kokouksensa hän myös alkoi ostaa kiinteistöjä Alleghenystä. Hän osti taas vuosina 1874, 1884, 1885 (kaksi kiinteistöä); 1889 (neljä kiinteistöä); 1890 (viisi kiinteistöä); 1892, 1894, 1896, 1897 (kaksi kiinteistöä); ja neljä kiinteistöä lisää 1900-luvulla tältä alueelta omalla nimellään.

Edelleen, WT jota hän hallitsi omisti lukuisia kiinteistöjä. Russell omisti 99% U.S. Investment Companystä joka puolestaan omisti 38 taloa ja tontteja Binghamptonista, New Yorkista, useita tontteja Tacomassa, Washingtonissa, maatilan lähellä Rochesteria, New Yorkissa, talon ja tontin Buffalossa, New Yorkissa, Maatilan Oklahomassa, sata tonttia Teksasissa, talon ja tontin Pittsburghia ja 5.500 aaria Kentuckyssä:ssä.

Suosittu tarina on että Pastori Russell antoi kaikki rahansa suureen ristiretkeensä ja kuoli köyhänä miehenä jättäen hänen köyhälle vaimolleen (WT väittää että he olivat vain asumuserossa -- avioero-paperit sanovat toisin) vain 200 dollaria. Oikeudenkäynti-pöytäkirjat osoittavat että hän oli hyvin rikas mies. Ja suurin osa Russellien rahoista tuli sen jälkeen kun hän käynnisti Vertiotorni-seuran.

ARVOITUS PYSYY

Tässä on mies joka aloittaa uskonnon tyhjästä. Hän matkustaa ahkerasti, kirjoittaa ja puhuu melkein kaiken aikaa. Hän on hyvin varakas mutta ei miljonääri. Käynnistettyään uskontonsa hän käytti miljoonia jakaessaan ilmaista kirjallisuutta ja investoi kenties miljoonia kulta- ja hopeakaivoksiin, valtion obligaatioihin, öljykenttiin, kiinteistöihin ja osakkeisiin. Russellin varoista ei ole koskaan tehty kunnollista analyysiä.

Russell oli mukana myös useissa taloudellisissa skandaaleissa.

RUSSELLIN RAHOITTAJILLA OLI SUURIA SUUNNITELMIA HÄNEN VARALLEEN

Jotkin raskassarjalaiset rahoittivat Russellin WT:tä. WT:n historia antaa todisteet että Valtaeliitti jonka on tarkoitus tuoda Maailmanhallitus rahoitti Russellia. Tämä WT on ollut valtakirja Uudelle maailmanjärjestykselle tiettyjen päämäärien saavuttamiseksi. Valitettavasti, Jehovan todistajien "rivijäsenet" eivät ole tienneet että heitä on käytetty hyväksi. Jäsenyys Jehovan todistajissa toi heille kaikenlaisia vaikeuksia kun Rutherford ilmoitti enkelten paljastaneen hänelle että kaikki kansalliset liput olivat "paholaisen mainoslakanoita". Kirjan Uncovered Rutherford sivulla 44 sanotaan: "Kunnian osoittaminen lipulle on suoraa Jumalan lain rikkomista." Jehovan todistajien rivijäsenten oli täytynyt kärsiä ensin jotta kiista lipun tervehtimisestä saatiin Korkeimpaan oikeuteen. Olisi näyttänyt pahalta mikäli vapaamuurari-looshit olisivat avoimesti tukeneet Rutherfordia, mutta WT suoritti teon jotka he, vapaamuurarit, olivat päättäneet ennakolta. Joten tavalliset kansalaiset vihasivat Jehovan todistajia ja vapaamuurarit kykenivät jatkamaan patrioottisen materiaalin julkaisemista julkista käyttöä varten, vaikka heidän omassa kirjallisuudessaan, he olivat selvästi merkinneet nationalismin tuhottavaksi.

J.P. Morgan, Rothschildin edustaja Yhdysvalloissa, perusti Trustin rahoittamaan useiden uskontokuntien yhdistämistä. Russell ylisti tätä hanketta Vartiotorni-lehdessä 1.1.1911: "Herra Morganin hyvin tunnettu kyky tehdä liiketoimia, joka tulee esiin hänen yhteyksistään rahoitusalan trusteihin, rohkaisee monia uskomaan että hän saa aikaan kaivatun lopputuloksen yhteyksistä tähän liikkeeseen. Yhä useammat uskontokunnat kaipaavat uskonnollista trustia tai federaatiota ja ne ovat tulossa yhä halukkaammiksi uhraamaan opit ja periaatteet, joita ne aikaisemmin pitivät niin kallisarvoisina, federaation saavuttamiseksi... Ilmiselvästi, tämä federaatio on käsillä; Raamattu on jo pitkään ennustanut federaatiota kuten me olemme kertoneet kolmenkymmenen vuoden ajan. Se on meille yksi aikamme erityisiä merkkejä, yksi erityisiä mittareita jotka merkitsevät Evankeliumin aikakauden loppua ja Messiaan valtakunnan tuloa."

"Meidän sanomamme oli juutalaisille juutalaisina."

Vuonna 1910 ja 1911 juutalaiset tulivat sankoin joukoin kuulemaan kristittyä saarnaajaa. Hänen viestinsä St. Louisissa (11. - 12.6.1911) oli: "Sionismi, maailman toivo."

Tämä isällinen saarnaaja-hahmo, sen tyyppinen jollaista juutalaiset eivät olleet nähneet koskaan aiemmin, oli C.T. Russell. Ja hän sai monien juutalaisten huomion jollei peräti sydämen itselleen. He saapuivat suurin joukoin hänen kokouksiinsa. 4.000 juutalaista kuunteli tätä kristillistä saarnaajaa New York Cityn Hippodromella 9.10.1910. Myöhemmin, Lontoossa, 4.600 meni Royal Albert Halliin (monien suurten vapaamuurari-kokousten paikka) kuulemaan häntä ja 800 Shoreditch Town Halliin. 1.200 juutalaista tuli Manchesteriin, 1.400 Glasgowiin, Skotlantiin ja 5.000 Cincinnatiin, Ohioon.

Mikä sieppasi heidän sydämensä? Russell antaa yhteenvedon Hippodromen viestistään: "Me emme saarnanneet Jeesusta heille. Meidän viestimme oli juutalaisille juutalaisina, Jesajan Kirjasta 40:1-2: 'Comfort ye, comfort ye my people.'"

Russellin toistuvat vakuuttelut että hän ei käännyttänyt juutalaisia saavutti tarkoituksensa ja rauhoitti huolestuneiden juutalaisten pelkoja. Edelleen, Russellilla oli radikaali viesti ajalleen: sionismi. Russell oli sionisti ennen kuin tämä sana tuli käyttöön.

RUSSELLIN SIONISMI

Vuonna 1880, Russell alkoi ennustaa että juutalaiset palaisivat Palestiinaan. Hän kirjoitti artikkelin "God's Message of Comfort to the Jews" kertoen maailmalle että Jumala oli luvannut tämän juutalaisen valtion ennalleen asettamisen. Tästä artikkelista tehtiin 32-sivuinen Bible Student -traktaatti syyskuussa 1881, ja se painettiin uudelleen traktaattina ja sanomalehden muodossa joulukuussa 1887. Eräs lähde sanoo että tämä kirjanen julkaistiin myös vuonna 1912. Tätä ei pidä sekoittaa Rutherfordin myöhempään kirjaan vuodelta 1925 jolla on sama nimi.

Russellin kolmas kirja Thy Kingdom Come uhraa kokonaisen luvun Israelin ennalleen asettamiselle.

Hänen profetiansa juutalaisten paluusta Israeliin ovat, tämän kirjailijan arvion mukaan, kaikkein parhaiten toteutuneet. Muut ovat menneet pieleen. Tämän päivän Vartiotorni-seura ei mainitse tätä profetiaa sillä se on ristiriidassa heidän nykyisen näkemyksensä kanssa että Israelin valtio ei ole Jumalan suunnitelmissa.

Russell oli onnellinen kun hän näki ennustustensa sionismista käyvän toteen.

Russell julkaisi yiddishinkielistä sanomalehteä Di Stimme joka kiersi Euroopassa ja Venäjällä. Juutalaisten avulla se kiersi maailmanlaajuisesti. Se oli erityisen suosittu Puolassa.

Russellin kuoleman jälkeen ja Rutherfordin, WT:n toisen presidentin istuessa vankilassa WT:n päämaja siirrettiin Brooklynistä takaisin Pittsburghiin. Vartiotorni-lehti julkaisee 1.9.1918 paljastavan kirjeen Vartiotorni-seuran johtajilta. Tämä kirje yhdistää Vartiotorni-seuran Sionistiseen liikkeeseen. Riippumatta siitä että ovatko nämä kaksi samaa vai eivät, tämä artikkeli todistaa että WT:n johtajat eivät olleet huolissaan siitä että tämä seura ja Sionistinen liike yhdistettiin toisiinsa.

"Lauantaina ja sunnuntaina meillä oli ilo kuulla rakasta Veli Thornia joka tulkitsee Jumalan suunnitelmia. Hän puhui juutalaisten uudelleen asuttamisesta heidän maahansa, kiinnitti huomiota pääsiäisaterian merkittävyyteen sekä myös äskettäin pidettyyn Sionistiseen kongressiin Pittsburghissa. Tämä kongressi sai aikaan enemmän kuin aiemmat kaksikymmentä sionistista konventiota yhdessä..." [WT 18.9.1918]

Ei ole täydellinen salaisuus että juutalaiset ryhmät yhdistettiin C.T, Russelliin.

"...Russell haastatteli suurta määrää juutalaisia merkkihenkilöitä jotka tulivat vierailemaan Jehovan todistajien päämajassa Brooklynissä." [David Horowitz, "Charles Taze Russell, Early American Zionist", s. 33]

Hasidilainen juutalainen ja huomattava Münchenin Sionistisen konferenssin osallistuja (25.8.1897) tunsi että Russellin uskonnolliset näkemykset olivat identtiset hänen näkemystensä kanssa.

Toinen juutalainen, Raymond G. Jolly, kertoo tapaamisestaan Russellin kanssa: "Tämä jumalallinen mies teki minuun suuren vaikutuksen..." [Ibid., s. 68] Niin suuressa määrin että Jolly liittyi Russellin liikkeeseen monien muiden juutalaisten tavoin. Lukuisista juutalaisista tulisi huomattavia hahmoja Vartiotorni-seurassa mukaanlukien Paul S.L. Johnson, John J. Hoefle ja Olin R. Moyle. Monet joilla oli juutalaiset sukujuuret löytäisivät myös Russellin liikkeen vetovoimaiseksi kuten Frederick Franz ja Nathan Knorr. Bible Studentsien varhainen lista osoittaa että juutalaiset sukujuuret omaavat ihmiset muodostivat 20 prosenttia Russellin liikkeestä. Monet tekijät saavat tämän kirjailijan tekemään sen johtopäätöksen että juutalaiset liittyivät Russelliin nopeammin kuin muu väestö.

Juutalaiset viittasivat Russelliin "juutalaisten suurena ystävänä". [Ibid., s.71] Ja Russell rakasti heitä, jopa niitä jotka olivat sekulaareja humanisteja: "Minä tunnen suurta sympatiaa juutalaisia kohtaan heidän epäuskostaan..." [C.T. Russell, "Jewish Hopes -- Jerusalem Restoration Prospects", Pittsburgh, PA, 1910]

Kun Berliinin konferenssi vuonna 1878 ehdotti sionistista ratkaisua juutalais kysymykseen, Russell heitti yhteen Raamatun kirjoitusten sekasotkun osoittaakseen että tämän tapahtuman vuonna 1878 täytyi olla "milleniaalisen päivän" alkua. Tämä Milleniaalinen päivä sitten johtaisi juutalaisen valtakunnan rakentamiseen vuonna 1914. [Horowitz, op. cit., s. 24] Itse asiassa, eräs suunnitelmista palauttaa Daavidin juutalainen verilinja valtaan yhdentyneen Euroopan kera eurooppalaisten vapaamuurareiden avustuksella oli tarkoitus toteuttaa vuonna 1914 mutta suunnitelma viivästyi Ensimmäisen maailmansodan vuoksi. Rothschildit olivat eräitä juutalaisten kiistämättömiä johtajia. Pastori Russell kirjoitti Rothschildeille useita kirjeitä. Rothschildien merkityksestä keskutellaan myöhemmin.

B'NAI B'RITH RAHOITTAA RUSSELLIA

Tämä B'nai B'rith oli Russellin käynnistymisen takana. Ennenkuin selitetään mikä B'nai B'rith on ja miksi he tukivat Russellia katsotaanpa joitakin todisteita tästä yhteistyöstä. Edith Starr Miller, henkilö joka tutkii kansainvälistä politiikkaa ja sosiaalisten levottomuuksien syitä, löysi "kiistämättömiä" todisteita salaliiton hämmentävästä draamasta lukuisten organisaatioiden välillä. Hän kirjoittaa että B'nai B'rith oli vastuussa Russellin toiminnan käynnistämisestä. Frank Goldman, joka oli B'nai B'rithin jäsen sekä vapaamuurari vei Pastori Russellin autolla Hippodromelle Russellin kaksituntista puhettaan varten. Juutalaiset rahoittajat olivat vuokranneet Hippodromen Russellille. Sen jälkeen kun Russell oli pitänyt puheensa, soitettiin sionistinen hymni Rosh Hoshkana. Frank Goldmannista tuli B'nai B'rithin presidentti.

Mielenkiintoista, tämä B'nai B'rith huomauttaa heidän B'nai B'rith Messenger -lehdessään heidän läheisestä sukulaisuudestaan:

"Juutalaiset itsessään ovat Jehovan todistajia. Oikeaan aikaan, profetian mukaan, Jerusalem tulee olemaan maailman pääkaupunki ja Aabraham, Iisak, Jaakob, Mooses ja muut patriarkat herätetään henkiin ja he muodostavat Jumalan valtakunnan ytimen maan päällä. Tämä oli Pastori Russellin ymmärtämys, hänen tutkittuaan profetioita, ja näin hän opetti pitkän palvelustyönsä aikana." ["B'nai B'rith Messenger", Los Angeles, 15.1.1971]

Sionismi itse asiassa sulkee sisäänsä Russellin vision Universaalin Israelin perustamisesta jossa Jerusalem olisi maailman pääkaupunkina. Esimerkiksi, Yigal Aldon puhuessaan Yhdistyneissä Kansakunnissa 30.9.1975 Israelin puolesta määrittelee sionismin: "Sionismi on lopputulos, tämä jatkuva ja hellittämätön pyrkimys ymmärtää Israelin profeettojen kansallinen ja universaali visio." Kansallinen kotimaa ei riitä, tämä universaali valtakunta josta Talmud puhuu tulee olemaan Israelin milleniaalinen valtakunta ja se on heidän päämääränsä. [Fritzmeier näyttää suhtautuvan halveksivasti ajatukseen Tuhatvuotisesta valtakunnasta. Suom. huom.]

Vartiotorni-seura jakoi yiddishinkielistä lehteä Di Stimme (The Voice) kaikkialle maailmaan. Sitä pyrittiin jakamaan erityisesti Venäjällä, jotta motivoitaisiin Venäjän juutalaisia muuttamaan Palestiinaan. Koska tämä lehti oli näennäisesti kristillinen sen jakamiseen liittyi vähemmän rajoituksia kuin juutalaisen kirjallisuuden jakamiseen.

Vartiotorni-seura tarjoutui antamaan Di Stimme -lehteä jokaisella, kuinka paljon tahansa, ilmaiseksi. Ei näyttänyt olevan mitään rajaa siinä kuinka paljon ulkopuoliset tahot olivat valmiita tukemaan Vartiotorni-seuraa.

Tänä samana vuonna (1911) WT:n tilikirjat näyttivät 22.416 dollarin tappiota. "Me emme usko että tämä velkaantuminen loppuisi pian; kuitenkin, tosiasia on että alijäämä on melkein kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna ja varoittaa että meidän jossain määrin täytyy 'painaa jarruja.'" [WTR 1911, s. 4936]

Joten kuinka Vartiotorni-seura painoi jarruja? Lopettiko se sionistisen kirjallisuuden ilmaisen jakamisen? Ei. He vaivihkaa kehoittivat lukijoitaan antamaan enemmän lahjoituksia, mutta ilmaisen sionistisen kirjallisuuden levittäminen maailmalle ei vähentynyt. Syy tähän annetaan Vartiotorni-lehdessä 1.1.1911 jossa vaivihkaa paljastetaan että rahoitus tulee juutalaisista lähteistä. Tämän Di Stimmen jakamista avustivat "juutalaiset lehdet jotka olivat kiinnostuneita tästä sanomasta".

Salaiset tukijat ovat aina olleet Russellin menestyksen salaisuus. Vaikka kerrotaan nimettömistä lahjoituksista, 1.000 ja jopa 9.000 dollarin suuruisista, todellisen lähteen on täytynyt olla tuntemattomasta lähteestä tulleiden kirjoittamattomien shekkien, kun tutkitaan Vartiotorni-seuran aktiviteetteja.

TODISTEITA RUSSELLIN SAAMASTA JUUTALAISESTA AVUSTA OIKEUDESSA

Ovatko todisteet siitä että B'nai B'rith auttoi Russellin Vartiotorni-seuraa seikkaperäisiä? Ne eivät menisi läpi oikeudessa, eikö niin?

Itse asiassa, tämä kiista on ollut oikeudessa.

Sveitsiläinen fyysikko, Tri. Fehrman, julkisessa kokouksessa 21.1.1924 järkytti joitakin ihmisiä vakuuttamalla että B'nai B'rith sekä Kansainväliset juutalaiset olivat antaneet suuria rahasummia Ernst Bibel Forscherille (International Bible Students -- Vartiotorni-seuran sveitsiläinen osasto). R.G. Binkele Sveitsistä haastoi Tri. Fehrmannin oikeuteen herjauksesta ja Tri. Fehrmann puolusti lausuntoaan menestyksekkäästi.

Tri. Fehrmann toi esiin lukuisia todisteita. Eräs todistuskappale oli korkea-arvoiselta vapaamuurarilta tullut kirje joka oli päivätty 27.12.1922. Tässä kirjeessä sanotaan: "Me annamme heille (The Earnest Bible Students), tavalliseen epäsuoraan tapaan, paljon rahaa lukuisten veljien kautta jotka sodan aikana tienasivat isot rahat. Se ei kutista heidän lihavia tilikirjojaan. He ovat juutalaisia."

Miksi juutalaiset tukisivat kristillistä Pastori Russellia?

Ilmiselvästi, WT olisi hyvä investointi. Ja sellaiselle joka yrittää tuhota Kristinuskon valtaa, tämä WT on hyvin hajottava. Vartiotorni-seura kohdistaa käännytystyönsä vähemmistöihin ja alempaan luokkaan joten se ei ole uhka sellaiselle joka on pitää kiinni vallan kahvasta. Mutta entäpä silloin, Charles T. Russellin aikana?

Kovinkaan paljon huomiota ei ole kiinnitetty tähän kysymykseen.

Tämä huomattava juutalainen, Jeane Kirkpatrick, joka oli USA:n YK-suurlähettiläs kuvaili Russellin sionismia "laiminlyödyksi luvuksi" ja koskien hänen panostaan sionismille, hän kuvailee Russellia "laiminlyödyksi mieheksi". Tällainen ylistys on merkittävä. Kirkpatrick on CFR:n jäsen, kannattaa maailmanhallitusta ja häntä usein ylistetään CIA:n kansallisessa vuosikertomuksessa. Hänen aviomiehensä oli mukana tiedustelupalvelun avain-operaatioissa. Pastori Russell saarnasi judaismia kristillisen pintasilauksen kera. Kenties kukaan ei ole niin menestyksekkäästi kaupitellut juutalaisia ajatuksia kristillisinä kuin C,T. Russell.

Pohdi mitä Russell on opettanut. Russell sanoi:

 1. Juutalaiset olisivat pääasiallisia hallitsijoita Tuhatvuotisessa valtakunnassa.
 2. Maailman kansakunnista tulisi juutalaisia Tuhatvuotisessa valtakunnassa.
 3. Jumala siunaisi maailmaa juutalaisten kautta.
 4. Russell kehoitti juutalaisia menemään rabbiensa luokse oppiakseen kuinka suojella itseään kristilliseltä opetukselta.
 5. Russell sanoi kristityille että heidän ei pitäisi yrittää käännyttää juutalaisia sillä oli vastoin Jumalan tahtoa käännyttää heitä.
 6. Oli Jumalan tahto että juutalaiset pysyisivät juutalaisina.
 7. Russell edisti sionismia ja toistuvasti painatti uudelleen artikkeleita joissa kehoitettiin juutalaisia liittymään Vartiotorni-seuraan.

Mitä Russell ajatteli Kristinuskosta? Kaikkea sitä vastaan mikä kristityille on pyhää hyökättiin:

 1. Russell sanoo että Messias on kokoelma juutalaisia, kenties muutaman pakanan kera.
 2. Russell sanoo että protestanttiset ja katoliset Raamatut ovat epätarkkoja, ja että ainoastaan hän kykenee ymmärtämään Raamattua. [Tässä hän on samanlainen kuin Meller. Suom. huom.] Vartiotorni-seura teki tästä loogisen jphtopäätöksen. He tuottivat oman Raamattunsa nimeltään New World Translation joka yrittää poistaa Jeesuksen Kristuksen jumaluuden.
 3. Kristityt ovat kaikkein syyllisimpiä ja hirvittävimpiä ihmisiä.
 4. Jumala ei ole yrittänyt pelastaa ihmiskuntaa.

Jos Russell olisi nimittänyt itsensä juutalaiseksi, kristityt eivät olisi kuunnelleet häntä. Nimittämällä itsensä kaikkein oikeaoppisimmaksi kristityksi monet kristityt ostivat hänen sanomansa joka oli sama sanoma jota kaikkein antikristillisimmät juutalaiset ovat saarnaneet vuosisatoja.

MITÄ ON SIONISMI

Suosittu väärinkäsitys Goyimien (pakanoiden) kesken on että sionismi on pelkästään juutalaisten halu palata pienelle paikalle jota kutsutaan kodiksi. WT on tietoinen että sionismi käsittää enemmän. Heidän kymmenennen Souvenir Reportinsa sivulla 296 sanotaan: "Monet hebrealaiset Yhdysvalloissa uskovat että maailman tapahtumien kurssi on nyt suosiollinen sionistiselle liikkeelle, ja että päivä on lähellä jolloin heidän päämääränsä ymmärretään ja juutalaisista yhdistyneinä ihmisinä, tulee kaikkein voimakkaimpia tekijöitä modernissa maailmassa." Mutta kun heidän tarvitsi tyynnytellä oppositiota joka vastusti Palestiinan ottamista arabeilta, tämä B'nai B'rith kertoi julkisuuteen: "Amerikan tai minkään maan juutalaiset eivät palaa Palestiinaan." Siihen aikaan (ennen Israelin valtion perustamista) tämä B'nai B'rith kuulosti siltä kuin että juutalaiset olisivat lojaaleja veltioille joissa he elävät ja että heillä ei ole mitään halua muuttaa Israeliin.

HATIKVAH

Hatikvah ("toivo") palata Eretz Yisraeliin ("Israel") ei alkanut Theodor Hertzlin myötä, vaan ajoittuu Tenakhiin (hebrealainen Vanha Testamentti). Mutta suurin piirtein tätä modernia liikettä ovat johtaneet sekulaarit juutalaiset yhdessä kultillisten ja okkultististen juutalaisten johtajien kanssa. Sekulaari messianismi on tunkeutunut judaismiin jossa modernin Israelin valtion uskotaan olevan maailman Vapahtaja. Maailmanhallituksen salaliitto on harhauttanut niin monet ihmiset deterministiseen eskatologiseen mielenlaatuun. Tämä mielenlaatu on, että Jumala on edeltä määrännyt Taivaassa että Israelin valtio olisi mahtava. Täten, asian vastustajat olisivat pahoja ihmisiä. Monet ja juutalaiset johtajat ovat menneet askeleen pidemmälle ja antaneet Israelille kirjoittamattoman shekin tehdä mitä ikinä he vain haluavat ilman minkäänlaista moraalista vastuuta. Vainot ovat langenneet niiden Goyimien päälle joilla on ollut röyhkeyttä kertoa julkisesti mitä Talmud sanoo maailman valloittamisesta ja juutalaisten hallintavallasta. Ei uskalleta kritisoida tätä suurta gay-yhteisöä Tel Avivissa, eikä myöskään puhua prostituoiduista siellä, eikä puhua myöskään Mossadin hallitsemasta huumekaupasta eikä myöskään terrorismista jota juutalaiset harjoittavat palestiinalaisia kohtaan -- joista monet ovat kristittyjä. Ei kehdata puhua kristillisistä jumalanpalveluksista joita häiritään umpimähkäisellä ampumisella Uzi-konepistooleita käyttäen, eikä viattomista kristityistä pastoreista joita israelilaiset poliisit hakkaavat.

RUSSELL SANOO ETTÄ JUUTALAISET OVAT YLEMPÄNÄ MORAALISESTI & ÄLYLLISESTI

Russell saarnasi että juutalaiset ovat kristittyihin verrattuna ylivoimaisia moraalisesti ja älyllisesti. "Kuka voisi kiistää etteivätkö nämä kaksitoista miljoonaa juutalaista olisi tavallista kristittyä ylempänä älyllisesti ja moraalisesti?" [C.T. Russell, "Jewish Hopes", s. 12] Tämä on erittäin ymmärrettävää mieheltä joka on muuttanut Messiaan kokoelmaksi juutalaisia. Russellin viha Kristinuskoa kohtaan palvelisi minkä hyvänsä ryhmän intressejä jotka haluavat tuhota Kristinuskon. Lukija tulee tietämään enemmän siitä kuinka nämä lukuisat antikristilliset ryhmät ovat sukua keskenään.

On se sitten oikeutettua tai ei, monet juutalaiset näkevät kristityt ongelmiensa lähteenä. Useimpia monista ryhmistä jotka toimivat maailmanhallituksen luomiseksi yhdistää viha Kristinuskoa kohtaan. Tämä tosiasia ei tarkoita automaattisesti sitä että heillä kaikilla olisi salainen sopimus, mutta se on paljon puhuva merkki heidän samanlaisista lähtökohdistaan. Tämä kirjailija muistaa että kun hän vieraili synagoogassa sapattina, hänen juutalainen isäntänsä selvästi kasasi kaikki kristityt yhteen pahojen pahojen ja juutalaisvastaisten ihmisten kategoriaan. Tämä isäntä ei ollut yksin. osat Chicagoa ja New Yorkia tekisivät mielellään palveluksen jokaiselle kristitylle joka kaipaa marttyyrikuolemaa.

Vartiotorni-seura panettelee kristittyjä samaan tapaan kuin Talmudkin tekee: "Suurella loisteliaisuudella tämä epäpyhä järjestelmä ratsastaa ihmisten selän takana. Ilman tavallisten ihmisten tukea tämä paha järjestelmä nimeltään 'kristikunta' ei jäisi eloon... Tuomio joka kohtaa 'organisoitua Kristinuskoa' tai Babylonia on sinetöity." [WT 15.10.1927, s. 312]

Sitävastoin, Vartiotorni-seura ei hyökkää modernia juutalaista uskontoa tai sen kannattajia vastaan paitsi lievin sanakääntein: "Mutta se mikä murehduttaa minua tänään on tämä suurimittainen vapaaehtoinen sulautuminen (kristilliseen yhteiskuntaan) erityisesti juutalaisen nuorison taholta." [Kenneth W. Rawson]

Voidaan esittää kysymys, että onko epäreilua tuomita judaismin pyrkimykset valloittaa maailma kun kristityt visioivat että maailma tulee olemaan täysin kristillistetty jossain vaiheessa tulevaisuutta? Se riippuu. Jos kristityt haluavat valloittaa maailman kuten ristiretkien aikaan, silloin kristityt tekisivät väärin. Talmud ei esitä maailman rauhanomaista valloittamista -- vaan "karjan" (pakanoiden) teurastamista. [Tällä kirjailijalla on hallussaan useita erilaisia moderneja juutalaisia dokementteja jotka tietävät suunnitelmista suorittaa tällainen armoton verinen valloitus-sota.]

MAAGISET VARTIOTORNIT

Kaksi kertaa kuukaudessa, aikakauslehti nimeltään Vartiotorni ilmestyy yhteensä 13 miljoonan kappaleen painosmääränä 105 kielellä. Kuitenkaan kukaan ei ole selittänyt miksi Charles T. Russell valitsi Vartiotorni-nimen uuden uskontonsa keskeiseksi ajatukseksi. Tämä ajatus Vartiotornista on täytynyt olla hyvin tärkeä Russellille jotta hän olisi laittanut sen liikkeensä keskeiseksi symboliksi. Ajatteliko hän että torni nosti hänet muiden yläpuolelle? Vai oliko se siksi että vartiotornit kykenivät näkemään lähestyvät armeijat ja täten varoittamaan lähestyvästä taistelusta? Vai valittiinko nimi koska vapaamuurarit on yhdistetty linnojen ja katedraalien rakentamiseen?

Jokaisella selityksellä on uskottavuutta. Mutta on toinenkin selitys. Sellainen joka vaikutti niin oudolta että tämä kirjailija hylkäsi sen kunnes hän kykeni vahvistamaan että C.T. Russell oli vapaamuurari.

Ennenkuin me uppoudumme todisteisiin, tämä kirjailija haluaisi antaa välihuomautuksen, että ajatus että Russell käytti adventisteja lähteenä Vartiotorni-nimelle oli ensimmäinen teoria jota tämä kirjailija harkitsi. Russell yhdistettuun adventisteihin ja hän liikkui adventistien piireissä vuosina jotka johtivat Zion's Watch Towerin ja Herald of Christ's Presencen julkaisemiseen. Adventistit toistuvasti käyttivät sanaa "Watchman" osana lehtiensä nimiä. Kuitenkin, tehtyään lähempää tutkimusta tämä kirjailija hylkäsi adventistisen alkuperän epätäydellisenä selityksenä sillä se ei todella selitä mitä tapahtui. Ensiksi, alkuperäinen konsepti näyttää olevan yhtä paljon ajatus sanasta "torni" kuin "vartiotorni". Russellin painotalon alkuperäinen nimi oli Tower Company ja vasta myöhemmin siitä tuli Watch Tower. Onko syytä uskoa että Russell korvasi Towerin Watchtowerilla koska adventistit käyttivät Watchmania aikana jolloin Russell yritti ottaa etäisyyttä adventisteihin? Pidä mielessäsi että keskustelun aiheena on yksi Russellin liikkeen keskeisiä symboleita -- toinen siihen aikaan oli Temppeliritareiden logo. Joten päätös käyttää sanaa "vartiotorni" ei ollut vähäpätöinen eikä myöskään vahinko, vaan hyvin tärkeä päätös. Russellin uskonnollisen julkaisu-yhtiön nimellä oli jotakin suurta merkitystä Russellille. Russell näihin aikoihin pyrki ottamaan etäisyyttä adventisteihin, yritti kumota ajatusta että hän oli heidän kanssaan. Huomionarvoista on myös, että Russell ei tee suurta numeroa sanasta "vartiotorni". Hän valitsee sen, mutta on hiljaa siitä kuinka tärkeä tämä sana on hänelle. Tämä hiljaisuus täytyy ottaa huomioon selitettäessä sanan "vartiotorni" alkuperää. Toiseksi, kun tämä kirjailija selasi läpi adventistien aikakauslehtiä (noin 30 kappaletta) jotka oli julkaistu ennen Russellin Zion's Watch Toweria, minä löysin että kahdeksassa lehdessä oli sana "Watchman" otsikossa mutta sanaa "Vartiotorni" ei ollut käytetty. Miksi Russell alussa, kun hänen liikkeensä oli todellakin adventistinen, päätti laittaa lehtensä otsikoksi "Vartiotorni" hyvin suositun adventistien otsikon "Vartiomies" tilalle? Koska ennen Russellin Vartiotorni-lehteä ei ollut adventistien lehteä joka olisi käyttänyt sanaa "vartiotorni", näyttää siltä että vapaamuurarien aikakauslehti Mizpah olisi palvellut esimerkkinä Russellille. Tämä vapaamuurarien Mizpah-lehti, ja vapaamuurarien artikkeli otsikolla "Watchman what of the night" varhaisessa vapaamuurarien lehdessä osoittaa samankaltaisuutta vapaamuurareiden ajattelutavan ja Russellin aikakauslehden välillä.

Todisteet osoittavat että C.T. Russell ei ollut ainoastaan korlea-arvoinen vapaamuurari vaan myös heidän avain-pelaajansa. Vartiotornit ovat hyvin tärkeitä kaikkein korkea-arvoisimmille vapaamuurareille. Korkein salainen tieto monissa vapaamuurarien riiteissä kuten Skotlantilainen riitti, Memphisin riitti, Mizraimin riitti, jne. keskittyy keskittyy Illuminatin korkean tason ryhmän jäsenten pariin. Illuminaatin perusryhmä on OTO. OTO:n vihkiytyneet voivat antaa useita nimiä tälle ryhmälle, eräs niistä on Ordo Templi Orientis (The Order of Oriental Templars). Sen esoteerinen nimi on Order of To Ov. Sen jäseniin viitataan myös termillä Suuri valkoinen veljeskunta tai Atlantislaiset vihkiytyneet ja he ovat tehneet yhteistyötä B'nai B'rithin kanssa.

Tämä OTO-Illuminaatti opettaa valitulle vihkiytyneiden ryhmällee hermeettistä tiedettä (okkultistinen tieto), magiaa (nimeltään Valon pyhä magia), mystiikkaa ja joogaa niiden kaikissa muodoissa. Tämä OTO, C.T. Russellin aikoihin, perusti kaikkiin tärkeisiin kaupunkeihin, mukaanlukien New York piilossa olevan salaisen keskuksen (Collegium ad Spiritum Santum) missä jäsenet voivat tehdä heidän "suurenmoista työtään" rauhassa.

Kuitenkin, kukaan illuminaatti ei ole minkään arvoinen jollei hän kykene harjoittamaan magiaa joka antaa hänelle tiedon Vartiotorneista sekä kyvyn astua sisään neljään Vartiotorniin. Miksi C.T. Russell ei mainitse tästä mitään kirjoituksissaan? Tämän kirjailijan täytyy neuvia lukijoitaan että C.T. Russell ei olisi koskaan maininnut mitään hänen korkeammasta esoteerisesta vapaamuurari-tietämyksestään kenellekään. Rangaistukset tällaisten suurten salaisuuksien paljastamisesta ovat ankaria. Tämä kirjailija tietää joitakin tapauksia että tällaisia miehiä on surmattu. Ilmiselvästi, tämä lukija voi yksinkertaisesti vakuuttaa että illuminismin esoteeristen ryhmien ylemmät portaat harvoin menettävät vihittyjään koska heidät on täysin myyty okkultismille. Tämä kirjailija teini-ikäisenä tutki Benjamin Franklinin elämää jotta voisi matkia hänen suurenmoista luonnettaan. Benjamin Franklin ei anna mitään vihjettä elämänkerrassaan hänen voimakaasta sekaantumisestaan vapaamuurareihin. Franklin oli okkultistisen Grand Orient Masonsien suurmestari Ranskassa sekä osallistui moniin omituisiin ei-kristillisiin aktiviteetteihin. Vaikka monet kristityt ihailevat Benjamin Franklinia kristittynä, hän ei ollut kristitty. Itse asiassa hän antoi rahaa synagoogalle. Mutta asian ydin on siinä että suuri mies kuten Franklin, jonka elämää seurattiin tarkoin, kykeni silti pitämään vapaamuurarilliset aktiviteettinsa salassa. Vain tarkkasilmäinen historioitsija sekä keskiverto vapaamuurari on tietoinen hänen jäsenyydestään vapaamuurareissa.

C.T. Russell oli julkisuudessa. Kaikki mitä hän julkaisi hän teki julkisuutta silmälläpitäen. Kenenkään ei pitäisi odottaa löytävänsä mitään lipsahduksia vapaamuurarillisista aktiviteeteista tsi uskomuksista Russellin kirjoituksista.

C.T. Russell noudatti politiikkaa jossa hän perusteli Raamatulla kaiken mitä hän sanoi. Jos hän ei kyennyt tähän edes vääntämällä Raamattua kieroon haluamallaan tavalla, hän ei julkaissut sitä. Se mitä täytyy sitten etsiä ovat okkultistiset ajatuskuviot jotka on ujutettu hänen Raamatun selityksiinsä. On olemassa suuri määrä lausuntoja Russellilta jotka näyttävät todistavan sidoksista maagisiin vartiotorneihin, mutta tämän kirjailijan täytyy voimakkaasti painottaa että tämä ei ole kirjoitettu todisteena että Russell käytti termiä "vartiotorni" sen maagisessa merkityksessä. Ei, tämä luku ojentaa tämän materiaalin tai todisteet koska tähän päivään mennessä tätä mahdollista selitystä ei ole julkaistu kenenkään toimesta. Ja tämä kirjailija tuntee että se pitäisi asettaa tapetille pohdittavaksi, tutkittavaksi ja mahdollisesti hylättäväksi mikäli muunlaiset todisteet riittävät ratkaisemaan tämän mysteerin.

MITÄ NÄMÄ MAAGISET VARTIOTORNIT OVAT?

Vartiotornit ovat maagisen universumin alueita. Sen tyyppistä magiaa joka käyttää näitä alueita kutsutaan Eenokilaiseksi magiaksi.

Okkultistien mukaan, magia on pelkästään salaisten lakien hyödyntämistä jotta magian harjoittajan tahto toteutuisi. Jokaisessa ihmisessä on jumaluuden kipinä -- sisäinen Jumala, jota myös kutsutaan enkeliksi tai Henkioppaaksi. Tämä maagikko pyrkii saamaan kosketuksen Enkeliinsä -- jumalallisuuteensa. Tämä on se missä hänen tietonsa Vartiotorneista on avuksi. Eenokilainen magia väittää omistavansa kaksi ainutlaatuista elementtiä: alkuperäisen kielen sekä näkymättömien maailmojen kartan. Nämä näkymättömät maailmat tunnetaan Maagisina universumeina. Tämä maagisten universumien kartta sisältää neljä erilaista aluetta joita kutsutaan Vartiotorneiksi. Nämä ovat Tulen vartiotorni, Ilman vartiotorni, Veden vartiotorni ja Maan vartiotorni. Nämä neljä aluetta on usein symbolisoitu muinaisissa esoteerisissa kirjoituksissa. Seuraavassa on nämä seitsemän tasoa ja niiden alueet kartalla:

Jumalallinen -- ****
Hengellinen -- Tablet of Union
Kausaalinen -- Tulen vartiotorni
Henkinen -- Ilman vartiotorni
Astraalinen -- Veden vartiotorni
Eteerinen -- Maan vartiotorni
Fyysinen -- ****

Kun kaikki nämä alueet otetaan lasketaan kollektiivisesti yhteen, maagikko kutsuu tätä Valon ruumiiksi. Uusiaikalaisten, vapaamuurarien ja ruusuristiläisten maagikot sitten puhuvat ruumiinsa jättämisestä ja astumisesta sisään Vartiotorneihin (Valon ruumiiseen). Ollaksesi edistynyt maagikko sinun täytyy kyetä astumaan Vartiotorneihin. On tosiasia että kaikki illuminaatit opettelevat tämän magian ja harjoittavat sitä. Voisiko olla jonkinlainen yhteys C.T. Russellin ja illuminaattien välillä jotka harjoittavat Eenokilaista magiaa?

Vastataksemme tähän, tämä luku paljastaa: a) Eenokilaisen magian historian; b) viitteitä Russellin teoksissa jotka saattavat viitata ajatuksissa Eenokilaiseen magiaan.

MILLAINEN ON EENOKILAISEN MAGIAN HISTORIA?

Eenokilaisen magian historia on osittain sidoksissa vapaamuurarien Hermetic Order of Golden Dawnin historiaan. Sir John Dee (1527-1608) teki Eenokilaisen magian tunnetuksi vihkiytyneille Elizabethin aikakaudella. Kuitenkin, Eenokilaisen magian juuret ulottuvat aikaan ennen Tri. John Deetä.

Tämä magia on saanut nimensä Eenokista.Josephus kirjassaan <i<="" i=""> selittää että jotkin juutalaiset tunnistivat Eenokin Aurinko-Jumalaksi. Tämä identifikaatio voidaan ymmärtää paremmin jos tiedetään että hebrealainen sana jonka me käännämme Eenokiksi tulee hebrean sanasta "chanak" mikä tarkoittaa vihkiytynyttä tai opetuslasta. Huomioi myös että Eenok eli tasan 365 vuotta. </i

Kreikkalaiset opiskelivat esoteerista egyptiläistä ajattelua. Hermes oli alunperin egyptiläinen. Hermeettinen ajattelu ja pythagoralainen ajattelu (geometrian salaisuudet), mukaanlukien magia, on siirtynyt sukupolvelta toiselle salaisten ryhmien kautta.

Tänään geometria on pelkästään matematiikan kenttä joka käsittelee muotoja ja lukuja mutta kautta historian geometria on nähty pyhänä. Pyhä geometria paljasti ihmiselle maailman jumalallisen arkkitehdin yhdistävän prinsiipin. Jumalan mieli ja kunnia paljastettiin muodoissa ja luvuissa. Jopa tänään uusiaikalaiset ja satanistit pitävät geometrisia muotoja tärkeinä. Geometriasta, muotojen ja lukujen tutkimisesta tuli pyhää sekä Juutalaisuudessa että Islamissa. Huomioi geometristen kaavojen tärkeys moskeijoissa ja synagoogissa. Geometrian ajateltiin olevan sidoksissa Luojan mieleen, ja paljastavan Hänen suunnitelmansa. On hyvin dokumentoitu että johtavilla vapaamuurareilla keskiaikana ei ollut tietoa ainoastaan geometriasta ja sen luomisesta sekä mystisistä tarkoitusperistä, vaan he olivat myös filosofeja ja mystikkoja.

Tämän pyhän geometrisen tieteen alkuperä on selkeämpi kun huomioidaan että sen suuri nousu läntisessä Euroopassa on seurausta kreikkalaisen ajattelun tunkeutumisesta Italiaan mikä johti Renessanssiin. Muista että Rooman valtakunnan itäisempi puoliskon, jota kutsuttiin myöhemmin Bysantiksi, jolla oli keskuksenaan Kreikka, ei koskaan kukistunut. Mysteerikoulujen ja muinaisten kreikkalaisten filosofien ja tiedemiesten viisaus pysyi koskemattomana kunnes Konstantinopoli joutui turkkilaisten valloittajien käsiin vuonna 1453. Valtavat Kreikan kirjastot joissa oli säilytettynä materiaalia Alexandriasta asti, siirrettiin Italiaan missä ne hedelmöittivät Renessanssin. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Ferdinand ja Isabella, karkoittaen juutalaiset Espanjasta, loivat toisen ihmisten ja ajatusten muuttoliikkeen. Uskotaan että nämä kaksi tekijää olivat kaikkein tärkeimmät Renessanssia edesauttaneet tekijät. Flaamilainen Renessanssi oli seurauksena, sillä Hollanti kuului Espanjalle, ja pakenevat juutalaiset muuttivat sekä Italiaan että Hollantiin. Hollannista ja Italiasta esoteerinen tieto Guisen ja Lorrainen hoviin.

Esimerkki siitä kuinka esoteerinen tieto sitten yhdistettiin kuninkaallisiin Guisen ja Lorrainen hoveihin on se että ensimmäinen painos kirjasta Corpus Hermeticum (1549( omistettiin Charles de Guiselle, Lorrainen kardinaalille ja Marie de Guisen veljelle joka oli naimisissa Skotlannin Jaakko V:n kanssa ja joka synnytti Skotlannin kuningatar Marian. Kiihkomielisen katolilaisuuden peitteen alla, Guisen ja Lorrainen hovi levitti esoteerista tietämystä. Miehet kuten Sir William Sinclair toivat tämän esoteerisen tiedon Skotlantiin. Toinen hahmo oli skotlantilainen James Beaton, Skotlannin Ranskan lähettiläs, joka oli myös entinen Glasgown arkkipiispa ja joka teki töitä Guisen ja Lorrainen hovien kanssa.

SIR DOHN DEE ESITTELEE EENOKILAISEN MAGIAN

Esoteerinen tieto levisi Englantiin ennen Irlantia. Kuuluisa Welssiläinen, Tri. John Dee loi esoteeristen opintojen keskuksen. Sir John Dee oli Kuningatar ELizabethin hovi-astrologi. Hän oli myös loistava maagikko, fyysikko, filosofi, alkemisti, kabbalisti, matemaatikko, tiedemies ja diplomaatti. Tämä Renessanssin mallioppilas rakensi perustuksen modernille vapaamuurariudelle. Hän luennoi geometriasta eurooppalaisissa yliopistoissa. Sir John Dee oli täysin tietoinen ja puhui Platonin ajatuksesta joka koski Suurta universumin arkkitehtiä jossa pyhä geometria on metodi ymmärtää tämän suuren arkkitehdin mieltä. Esipuheessa Dee viittaa Platoniin "Jumalallisena Platonina".

Sir John Deelle annetaan ansio eräänlaisen magian lajin perustamisesta jota kutsutaan Eenokilaiseksi magiaksi. Hän uskoi että hän kykeni loihtimaan enkeleitä. Ja hän oli vakuuttunut että nämä enkelit jotka hän manasi eivät olleet demoneita.

John Dee uskoi että hän oli Daanin heimon jälkeläinen, ja että Englannin Kuningatar ja hän olivat sukua Brutukselle ja Troijan kaupungille. Hän yhdisti itsensä voimakkaasti Kuningas Arthurin legendoihin, ja hänen uskomuksensa oli että Englannin kohtalona oli hallita maailmaa. Deellä oli poliittis-uskonnollinen ohjelma Kuningatar Elizabeth I:n imperialistiselle päämäärälle. Tämä laajentuminen perustui uskomukselle että ELizabeth oli Kuningas Arthurin jälkeläinen joka mukamas oli myös Troijan jälkeläinen jonka Daanin heimo asutti, ja että Kuningatar Elizabethilla oli uskonnollinen valvollisuus valloittaa maailma. Hän sai kuningattaren seuraamaan näitä ajatuksia. Francis A. Yates kuvaili tätä uskomusjärjestelmää kirjassaan Astraea -- The Imperial Theme in the Sixteenth Century (1975). Dee vastaanotti vision laajasta universaalsita uskonnosta. Merkittävä osuus kristityistä kabbalisteista Euroopassa tähän aikaan oli käännytettyjä juutalaisia.

Deen kirjastossa oli tuhansia kirjoja. Hänellä oli Agrippan De Occulta Philosophia, sekä vuoden 1545 painos Giorgin kirjoittamasta kirjasta De Harmonia Mundi. Agrippa oli kabbalisti. Giorgi kirjoitti arkkitehtuurillisesta synbolismista, pyhästä geometriasta sekä yhdisti kabbalistista kirjain-mystiikkaa ja pythagoralais-platonialaisia teorioita luodakseen oman synteesin.

Lukija ymmärtää nyt paremmin mikä merkitys sillä on että Russell viittaa Jumalaan Suurena arkkitehtina tai Jumalallisena arkkitehtina tai Universumin suurena arkkitehtina. Tämä vapaamuurareiden Jumalaa kuvaava sana sallii meidän nähdä yhteydet Russellin ja niiden välillä jotka harjoittavat pyhää geometriaa.

Mitä Russell ajattelee Eenokista? C.T. Russell spekuloi: "Koska seitsemän on aina Raamatussa tunnistettu täydelliseksi luvuksi ja merkitsee täydellisyyttä, me saattaisimme ymmärtää että Eenok, seitsemäs Aadamista, edustaisi tätä täydellistä ihmistä -- ihmisen täydellistymistä tai ihmistä hänen tulevassa olotilassaan, jolloin hän on täydellinen ja jolloin hän ei kuole. Ja tämän näkemyksen mukaan, Eenokin voidaan ajatella edustavan uudeksi luotua jumalallista ihmistä, tai jopa itseään Jeesusta Kristusta." ["The Truth Shall Make You Free", s. 207]

UUDEN MAAILMAN SEURA

Vuodesta 1871 lähtien tämä voimakas uskonnollinen organisaatio on kasvanut ; sillä oli päämaja ensin Pittsburghissa, Pennsylvaniassa ja myöhemmin Brooklynissä, New Yorkissa missä se on tänään. Se on maailmanlaajuinen. Amerikkalaisille ovat tuttuja ovelta ovelle kiertävät Jehovan todistajat. Vartiotorni-seuran organisaatio on heille vähemmän tuttu.

Vartiotorni-seuran perusti alunperin vapaamuurari ja temppeliherra Charles T. Russell tuhotakseen ja muuttaakseen kristillistä kirkkoa.

Tässä prosessissa, organisaatio jonka arvo on yli miljardi dollaria heräsi henkiin; sitä johtaa salainen ryhmä miehiä nimeltään hallitus (Governing Body). Yleisön tietämättä, sekä myös suurelta osin Jehovan todistajien itsensä tietämättä, nämä miehet määräävät Jehovan todistajien elämästä yksityiskohtaisesti.

Tällä hallituksella on niin paljon valtaa että he vakuuttivat Jehovan todistajat siitä että Vartiotorni-seura ei ennustanut Harmagedonia ja maailmanloppua vuodelle 1975. Vartiotorni-seuran taloudelliset operaatiot ovat täysin salaisia. Joitakin huhuja on kiertänyt että WT on eräs rahanpesun kanava. Jehovan todistaja ei koskaan uskoisi että Vartiotorni-seura ja hallitus voisi koskaan syyllistyä moiseen. Rivijäsen pitää hallitusta miltei jumalallisena, mitä he ovatkin mainostaneet heidän liukkaan propagandansa avulla.

Vain harvat tänään voivat paeta Jehovan todistajien käännytystyötä. Mutta vain harvat ymmärtävät tätä organisaatiota jota vastaan he nousevat. Tämä organisaatio on toistuvasti vaikuttanut kymmenien tuhansien ihmisten perheisiin ja uriin viekkaan propagandansa avulla.

Suuri osa siitä mitä Vartiotorni-seura kirjoittaa itsestään on mielikuvitusta. Minun ei ole tarkoitus kirjoittaa encyclopediaa tästä organisaatiosta ja sen ihmisistä, ainoastaan kuvaillakseni joitakin sen henkilöitä ja politiikkaa paljastaakseni joitakin sen myyttejä.

HENKILÖKUNTA

Kenraali Wiliam P. Hall USA:n armeijasta ja kenraali Alexander P. Stewart olivat varhaisia Charles T. Russellin tukijoita. Vaikka Jehovan todistajien ajatellaan tyypillisesti olevan sodan vastaisia, näin ei ollut varhaisessa Vartiotorni-seurassa. Jotkin varhaiset IBSA:n jäsenet olivat armeijan jäseniä vuosien ajan liityttyään seuraan. Kenraali Hall oli West Pointin kadetti ja taitava tarkka-ampuja. Hänen perheellään oli yhteyksiä vapaamuurareihin. Kenraali Hall kuului IBSA:n komiteaan jonka puheenjohtaja Russell oli. Kenraali Hall valittiin Russellin seuraksi hänen maailman kiertueelleen.

Fred H. Robenson oli eräs seitsemästä WT:n johtajasta jotka joutuivat vankilaan kesäkuussa 1918 rikottuaan vakoilu-säännöksiä. Newyorkilainen oikeusistuin määräsi hänet useaksi vuodeksi vankilaan mutta hänet vapautettiin pian. Paperien mukaan hän oli yhteydessä saksalaisiin agentteihin Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Hänen kansankiihotusta koskeneessa oikeudenkäynnissään, Robinson paljasti että hänen uskonnolliset kokemuksensa ennen liittymistään Vartiotorni-seuraan koostuivat yksinomaan hänen palveluksestaan Christian Endeavor -nimisissä ryhmissä. Hän ei ollut minkään seurakunnan jäsen ennen liittymistään International Bible Studentsiin. Nämä Christian Endeavor -ryhmät tunnettiin siitä että ne olivat luopuneet kristillisestä uskosta. Christian Endeavor Society of American presidentti oli Tri. Stanley B. Vandersall, joka oli korkea-arvoinen ja aktiivinen vapaamuurari.

William E. Van Amburgh oli Vartiotorni-seuran rahastonhoitaja. Jotkin vanhemmista International Bible Studentsin jäsenistä eivät luottaneet häneen. Jos joku miettii että mitä Seura opetti, oliko se mikään yllätys? Kansankiihotus-oikeudenkäynnin aikana vuonna 1918 hän kertoi oikeudelle että Jumalan tuhatvuotinen valtakunta alkoi lokakuussa 1874.

Van Amburghia epäiltiin C.T. Russellin murhan suunnitelleiden henkilöiden johtajaksi. Ennen liittymistään Vartiotorni-seuraan, Van Amburgh oli ollut aktiivinen YMCA:ssa sekä metodisti-kirkossa. Hän palveli Vartiotornin toimittaja-kaartissa jutalaisen R.H. Hirshin, Robensonin ja Rutherfordin kanssa.

POLITIIKKA

Vartiotorni-seura on painostanut ihmisiä ankarasti saadakseen jäsenensä kentälle töihin, joka on kiertelyä ovelta ovelle. Jotta puristettaisiin jäseniltä enemmän työpanosta, Seura määräsi että Jehovan todistajilla ei saisi olla lapsia. Tämä määräys annettiin Vartiotirni-lehdessä 1.11.1938 ja Herätkää-lehdessä 11.8.1974.

Kristityistä Vartiotorni-seura sanoi: "Älä sekoita kristillisyyttä niin kutsuttuun 'Kristilliseen uskontoon'. Jälkimmäinen operoi Jumalan ja Kristuksen nimessä mutta on kokonaisuudessaan Kristusta ja hänen [pienellä alkukirjaimella. Suom. huom.] valtakuntaansa vastaan, mikä on ihmisrodun ainoa toivo. Uskonto jolla on nimi 'Kristillinen uskonto' on paholaisen keksimä raketti Kaikkivaltiaan Jumalan nimen häpäisemiseksi." ["Enemies", s. 146]

Demokratiasta Vartiotorni-seura sanoo: "Demokratia on hallituksen kolmannen muodon kieroutunut muoto. Jumalan Pyhä Sana ei sano mitään demokratiasta. Jumala ei ole minkään muun okratian alkuunpanija kuin teokratian. Demokratian alkuperä on demoneissa." ["The New World", s. 69-70]

TOIMET

Kieltolain aikaan WT:n presidenteillä oli ulkomaisten haarakonttoreiden (Kanadasta ja Euroopasta) salakuljettamaan hienoa skotlantilaista whiskiä. Vuonna 1938, Rutherford yritti saada useat kansalaisryhmät tukemaan Vartiotorni-seuraa ja sen tulevaa Seattlen konventiota.

Rutherfordin johtajuuden aikana, Vartiotorni-seuraan vihamielisesti suhtautuvan järjestön toimisto tuhottiin Jehovan todistajien erikoisyksikön toimesta jotka murtautuivat Koerberin toimistoon ja tuhosivat Vartiotorni-seuran vastaisia todisteita. Joten Vartiotorni-seura selkeästi rikkoo lakeja, tekee salamyhkäistä yhteistyötä poliittisen vallan kanssa sekä toimii salaisuuden verhon suojassa. Se on säilyttänyt kristittyihin vihamielisen asenteen. Vartiotorni-seuran ylimmän johdon pahanilkinen luonne on piilotettu tiukimman salaisuuden verhon suojiin, samalla kun rivijäsenet vapaaehtoisesti alistuvat heidän diktatuurinsa alle.

VARTIOTORNI-SEURAN "MEIN KAMPF"

Jehovan todistajat sekä entiset Jehovan todistajat tulevat olemaan yllättyneitä nähdessään kuinka Jehovan todistajien käsitys Harmagedonista eroaa yleisestä näkemyksestä monin paikoin. On erittäin epätavallista vihjata että Jehovan todistajat taistelisivat Harmagedonin aikana erityisesti siksi että he ovat rakentaneet julkisen maineen että he ovat aseistakieltäytyjiä.

Tämä kirjailija on erittäin tietoinen siitä että villit syytökset voisivat tehdä hallaa tämän kirjan luotettavuudelle. Hän liittää mukaan vihjeen että Jehovan todistajat voitaisiin määrätä ottamaan enemmän kuin vain passiivinen rooli, huolellisen pohdinnan seurauksena. Tämä kirjailija ei tiedä mitä tulevaisuus pitää sisällään. Hän toki ehdottaa että on naivia ajatella että Vartiotorni-seura edustaisi potentiaalista uhkaa.

Monista asioista ei kuitenkaan ole epäilystä. Nämä ovat:

 1. Jehovan todistajat eivät ole aseistakieltäytyjiä sanan klassisessa merkityksessä. He ovat selkeästi myöntäneet tämän itse. Heidän syynsä olla osallistumatta sotaan ei ole se että he olisivat aseistakieltäytyjiä.
 2. Johto kehoittaa Jehovan todistajia fyysisesti puolustamaan itseään (Herätkää 8.9.1975, s. 27-28) sekä toisia Jehovan todistajia (Vartiotorni 1.6.1968, s. 367), ja että ei haittaa vaikka hyökkääjä saisi surmansa (Herätkää 8.9.1975). Koko Vartiotorni-seuran historian ajan on ollut lukuisia tapauksia jolloin Jehovan todistajat ovat tunteneet että heidän täytyy fyysisesti hyökätä ja vakavasti vahingoittaa niitä joita he pitävät uhkana. Yhdessä Jehovan todistajien hyökkäyksessä New York Cityssä kymmeniä ihmisiä joutui sairaalaan.
 3. Vartiotorni-seura odottaa että heitä vastaan hyökätään sotilaallisesti Harmagedonin taistelussa.
 4. Vartiotorni-seuran kirjallisuus antaa lausuntoja joihin sisältyy että Jehovan todistajat taistelisivat Harmagedonissa. Nämä lausunnot ovat muistiin merkittyjä vaikka muut Jehovan todistajien lausunnot puhuvat tätä vastaan.
 5. On lukuisia esimerkkejä Afrikasta jolloin Jehovan todistajiksi kääntyneet, luettuaan Vartiotorni-seuran kirjallisuutta, ovat saaneet tunteen että Jumala haluaa heidän tappavan. Joten he ovat tappaneet. WT väittää että heidän viestinsä on ymmärretty väärin. Saattaa olla niin, mutta jää jäljelle että on parhaimmillaankin vaikea selkeästi ymmärtää WT:n aikomuksia.

Vartiotorni-seura on esittänyt suurta roolia siirtomaa-hallitusten tuhoamisessa Afrikassa.

Tämä kirjailija tunnustaa täysin että WT on kehoittanut ihmisiä olemaan poliittisesti neutraaleja ja pysymään erossa politiikasta. Mutta tällainen puolueettomuus on todellisuudessa kääntynyt poliittiseksi sabotaashiksi.

Kun mustat afrikkalaiset johtajat koettavat luoda kansallista identiteettiä ja rakentaa kansallista konsensusta ja sitten Jehovan todistajat estävät heidän pyrkimyksensä sekä innokkaalla käännytystyöllä rohkaisevat muita tekemään samoin, on ymmärrettävää että afrikkalaiset johtajat ovat usein nähneet Jehovan todistajat piikkinä heidän lihassaan.

Ja samalla kun Jehovan todistajien kirjallisuus on esittänyt suurta roolia mellakoiden, murhien, lakkojen ja muun jännityksen lietsomisessa, WT yksinkertaisesti ylenkatsoo vastuunsa väittämällä että he eivät ole vastuussa siitä että ihmiset ymmärtävät väärin sen mitä he kirjoittavat.

 • Zairessa, Vartiotorni-seura oli vastuussa Luban kapinoinnista vuonna 1961.
 • Eteläisessä Rhodesiassa, erityisesti Wankiessa, vuonna 1923, WT:stä tuli ammattiyhdistys liikkeen sijainen, ja se oli merkittävä elementti eräissä varhaisimmissa lakoissa tässä maassa.
 • Entisen Rhodesian itäisessä provinssissa, Vartiotorni-seuran saarnaajien johtamat protestit mursivat siirtomaavallan nopeasti.
 • WT:n itse itsensä profeetaksi nostama Tomo Nyirenda ja hänen kumppaninsa murhasivat 174 ihmistä ennenkuin Britannian siirtomaahallitus vangitsi ja teloitti Nyirendan.
 • Vartiotorni-seura oli työläisten liike. Liikkeen opetusten vallankumouksellinen sävy auttoi tasoittamaan tien ensimmäisille moderneille työläisten protesteille pohjoisen Rhodesian kupari-vyöhykkeellä vuonna 1935.

Jos minun kirjani yllyttävät ihmisiä tappamaan ja mellakoimaan minä olen vapaa syyllisyydestä? Vartiotorni-seura ei ole koskaan ilmaissut (kirjailijan tietämyksen mukaan) katumista niiden puolesta joista tuli kiihkomielisten WT-lukijoiden uhreja. Järjestön reaktio on painottaa että nämä tragediat eivät ole heidän vikansa.

Afrikassa, kun poliittinen puolue häviää ja julistetaan laittomaksi, niiden johtajat ainakin ajoittain etsivät turvapaikkaa Jehovan todistajista. Vaikka Jehovan todistajat ovatkin omasta mielestään puolueettomia, tarjoamalla turvapaikan toisinajattelijoille sekä kilpailemalla poliittisten puolueiden kanssa ihmisten käännyttämisessä he näyttävät käytännössä olevan poliittinen uhka. Jos WT:n sanoma ei olisi niin valtionvastainen, asia olisi eri lailla. Mutta Jehovan todistajille opetetaan että hallitukset edustavat Saatanaa, ja että kuuliaisuutta pitäisi osoittaa ainoastaan Vartiotorni-seuralle New Yorkissa.

Onko WT pelkästään uskonnollinen järjestö vai onko se hallitus niinkuin se usein on kutsunut itseään? Se saattaa olla täydellinen huijaus; kutsua jotakin hallitusta ei-poliittiseksi uskonnoksi ja sitten kuka kehtaa vastustaa sinua? Mutta Jehovan todistajat tietävät että kuka heitä hallitsee. Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on Jumalan ääni (WT 15.6.1957, s. 370). Heille kerrotaan että Vartiotorni-seuran hylkääminen merkitsee Jumalan hylkäämistä (WT 15.2.1976, s. 124). Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on heidän äitinsä. Heille kerrotaan että Vartiotorni-seura on Jumalan ainoa näkyvä kanava ja että heidän täytyy alistua sen päätöksiin. Heidän käsketään välttää itsenäistä ajattelua, sekä olla kyseenalaistamatta Vartiotorni-seuran päätöksiä (WT 15.1.1983, s. 26-27). Tämä WT ei ole mikä tahansa hallitus, se on hyvin autoritaarinen, mutta he uskovat että se on ainoa oikeutettu hallitus; muut ovat Saatanasta.

Tämän luvun otsikko ei ole peräisin varsinaisesta dokumentista nimeltään Mein Kampf, vaan paremminkin siksi että Vartiotorni-seuran puheet vihjaavat pahaenteiseen tulevaisuuteen paljolti samaan tapaan kuin Hitlerin puheet vihjasivat tiettyjen ei-toivottujen henkilöiden pyyhkimiseen pois maan päältä. Yhtäläisyydet eivät ole sattumaa. Hitler perusti natsi-uskontonsa hindulaisen (New Age) uskomuksen pohjalle. Tämä kirjailija on toistuvasti tutkimustensa aikana nähnyt kuinka uusiaikalaiset viittaavat Hitleriin yhtenä heistä. Vartiotorni-seura mainostaa itseään kristillisenä. He eivät nyt suoraan tunnista itseään New Age -liikkeeseen kuuluvaksi.

Vartiotorni-seura tekee hyvää työtä kuvatessaan Milleniumia ihmeellisenä paratiisina. Hitler myös lupasi ihmisilleen 1000-vuotisen valtakunnan.

Vartiotorni-seura odottaa myös erityistä ihmisrotua tässä Uudessa järjestyksessä. Tämän rodun odotetaan olevan erityisen vanhurskas ja hengellinen. Salli tämän kirjailijan poiketa hetkiseksi muualle. On olemassa tietynlainen häpeällinen moka WT:n historiassa joka kenties liitettäessä moderneihin WT:n lausuntoihin saa aikaan epämiellyttävän tunteen. Salli tämän kirjailijan kaivaa esiin WT:n katomaton ja rasistinen menneisyys. Se osoittaa Vartiotorni-seuran kyvyttömyyttä myöntää virheensä. Kuka aikoo pitää Seuran rehellisenä tulevassa Uudessa aikakaudessa jos he ovat kyenneet piilottamaan rasisminsa tämän vuosisadan aikana? Yhteen aikaan Seura oli yksinkertaisesti rasistinen. Pohdi seuraavia Vartiotorni-seuran viestejä jotka ovat vain pieni näyte: "Negro-rodun oletetaan olevan Haamin jälkeläisiä joiden erityinen rappeutuminen mainitaan Genesiksen luvussa 9:22,25." [WT, 1.8.1898] "Musta mies jonka iho muuttui valkoiseksi raesateen aikana on todiste siitä että Uusi aikakausi on käsillä." [WT, 1.10.1900] "Kaukaasialaiset ovat älykkäämpiä kuin muut." [WT 15.7.1902] Russellin kirja Studies in the Scriptures neuvoo pitämään rodut erillään tuhatvuotisessa valtakunnassa. Uudistajat, kuten sellaiset jollainen Martin Luther Kingistä oli tulossa, olivat "polttomerkittyjä saatanallisia". [WT, 1.2.1952] "Uskotaan yleisesti että kirous jonka Nooa sai oli mustan rodun alkuperä." ["The Golden Age", 24.7.1929] Jopa aivan viime aikoihin saakka rotuerottelua harjoitettiin. Samalla kun muut taistelivat rotuerottelua vastaan, Jehovan todistajat harjoittivat sitä, ja kuitenkin taistelivat sen puolesta etei heidän tarvitsisi tehdä kunniaa lipulle ja menivät vankilaan sen vuoksi. Heidän propriteettinsa ovat levottomuutta herättäviä.

Vartiotorni-seura ei ole koskaan myöntänyt rasismiaan tai katunut sitä. Kaiken rehellisyyden nimessä, Jehovan todistajien rivijäsenet olivat näihin aikoihin hyvin kiitettäviä hyväksymään rodulliset eroavaisuudet. Kuitenkin, hallitus jatkaa päätösten tekemistä jotka heijastavat rodullisia ennakkoluuloja. Raymond Franz antaa esimerkin olla kääntämättä Aid Bible Encyclopediaa espanjaksi koska oletettavasti Espanjaa puhuva Jehovan todistaja ei käyttäisi sitä.

WT mainostaa ajatusta että Milleniumissa olisi veljeys. Tämä on mielenkiintoinen konsepti, koska se vihjaa suvaitsevaisuuteen, hyväksyntään ja rakkauteen.

Nyt, hyväksytäänpä Vartiotorni-seuran sana että se uskoo veljeyteen, ja että heidän tulevassa kultaisessa aikakaudessaan tulee olemaan tämä rakkaus, hyväksyntä ja suvaitsevaisuus. Pidä mielessäsi, WT on jatkuvasti sanonut että kaikilla ihmisillä jotka herätetään kuolleista tähän Uuteen järjestykseen tulee olemaan sama persoonallisuus kuin aiemminkin.

Suurin osa ylösnousseista tulee koostumaan kaikista pahoista ihmisistä läpi historian jotka elivät ennenkuin Jehovan todistajat alkoivat erotella lampaat vuohista. Samoin niillä jotka jäävät eloon vallankumouksesta, Harmagedonin taistelusta tulee myös olemaan sama persoonallisuus mikä heillä on aina ollut. Tästä olisi tarkoitus tulla erityinen rotu.

Vartiotorni-seura on ollut kirjallisuudessaan brutaalisen suoraselkäinen koskien sitä millaista elämä tulee olemaan heidän Uudessa aikakaudessaan. Kuitenkin, koska artikkeleissa on kuvia paratiisimaisista näkymistä ja hymyileviä ihmisiä, vain harva, jos kukaan on todella pysähtynyt mukauttamaan koko kuvaa ja sulattamaan sitä mitä he todella sanovat.

On mielenkiintoista että kommunistit ja natsit ovat aina kertoneet ihmisille mitä he ovat olleet aikeissa tehdä. Politiikan tutkijoiden mukaan tähän on ollut useita syitä. He ovat tehneet tämän samalla kun ovat maalanneet ruusuisen kuvan muille valtioille. Yhtälailla on mielenkiintoista se kuinka useimmilla ulkomaisilla ihmisillä on ollut tapana jättää huomioimatta tai ylenkatsoa selkeät lausunnot pahoista aikeista. Huolimatta HitlerIä pelkäävien saksalaisten lukuisista varoituksista, Liittoutuneet antoivat hänelle Czechoslovakian. Ilmiö jota sosiaalisen käyttäytymisen tiedemiehet tutkivat.

Hitler kertoi kirjassaan Mein Kampf mitä hän tulisi tekemään mutta useimmat ihmiset päättivät ylenkatsoa sen. Vartiotorni-seura on myös valmistellut ihmisiään, samalla kun on pitänyt kiinni illuusiosta että tämä paratiisi tulisi olemaan ihmeellinen. Hitler myi nuorisojärjestölleen loisteliaat tulevaisuuden ennustuksensa. Vartiotorni-seura on myös ylläpitänyt pacifismia, jonka, kun sitä verrataan lukuisiin vastakkaisiin lausuntoihin koskien tätä viimeistä taistelua, pitäisi saada ainakin kulmakarvat nousemaan.

Tämä kirjailija ei koskaan haluaisi elää Uuden ajan vuoden 1984 orwellilaisessa yhteiskunnassa jota Vartiotorni-seura kuvaa kirjallisuudessaan.

Tämä kirjailija on ottanut muutamia lainauksia vanhemmasta WT:n materiaalista seuraavaan raporttiin -- mutta yleisesti ottaen se on melko tuoretta. Kuitenkin, tämä vanhempikin materiaali on ajankohtaista siinä kuin tuorekin materiaali siinä että sitä ei koskaan kumottu tai muutettu, ja tämän päivän hallitus oli ympärillä kun se julkaistiin, ja lopuksi, WT:n kirjallisuus kertoo saman tarinan.

Vartiotorni-seuran mukaan tulevassa Uudessa aikakaudessa on tämä odottamassa meitä:

1. Uusi merkki otsassa vaaditaan jotta pysyttäisiin hengissä vallankumouksen yli.

 • Eräs Vartiotorni-seuran metodeja on vihjata jotakin heidän kirjallisuudessaan epämääräiseen tapaan ja myöhemmin toistaa se selkeämmin. Kun he opettavat että merkki otsassa vaaditaan ehdottomasti he rakentavat perustusta jotta heidän porukkansa hyväksyisi pedon merkin. Toisaalta WT sanoo että tämä merkki on symbolinen. Mutta sitten se sanoo että henkilö ei automaatisesti saa tätä merkkiä itselleen pelkästään sillä että hän on ollut hyvä ihminen.

2. Taistelu Jumalan valtakunnan (Vartiotorni-seuran) ja niiden välillä jotka ovat vallassa nyt.

 • Kuinka voi olla sota Jumalan valtakunnan ja maailman välillä? "Tällaiset sodat vuosisatoina ennen vuotta 1914 olivat pelkästään ihmisten kansakuntia ja hallituksia vastaan; mutta nämä sodat joita nämä kansakunnat, mukaanlukien kristilliset kansakunnat, tulevat käymään tulevat olemaan Jumalan valtakuntaa ja sen Kuningasta Jeesusta Kristusta vastaan maailman herruudesta." ["A New Heavens and A New Earth", 1953, s. 246] Huomioi että tätä taistelua ei käydä pelkästään Kristusta vaan "Jumalan valtakuntaa" vastaan.

3. Odotetaan hyökkäystä Vartiotorni-seuran kimppuun.

 • Tämä viimeinen hyökkäys sytyttää lopullisen taistelun. [Ibid., s. 32] Tämä tulee olemaan sotilaallinen hyökkäys Jehovan todistajia vastaan.

4. Jumalan joukot ja maailma ottavat yhteen.

 • Ketkä muodostavat Jumalan valtakunnan joukot Harmagedonissa? "Harmagedonissa kansakunnat ja näkymättömät demoni-joukot niiden takana kohtaavat Voittamattoman 'nousevan auringon kuninkaan' nimeltään Jehova ja hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen." [Ibid., s. 290]

5. Taivaallinen Siion on itse asiassa osa Vartiotorni-seuraa.

 • Me luemme paljon taivaallisesta Siionista WT:n materiaalista. Mikä on taivaallinen Siion? "Uusien taivaiden luomista valtakunnan syntymässä vuonna 1914 ei seurannut luvatun uuden maan luominen, sillä Jehovan todistajat maan päällä tulivat hylätyiksi maailmansodan aikana joka sitten alkoi. Heidän ilmestymisensä mukaan vuoteen 1918 mennessä Jumalan nainen, tämä taivaallinen Siion, heidän äitinsä, oli vangittuna tomussa Babylonin jaloissa... Vuonna 1919 Jehova pelasti jäännöksen." [Ibid., s. 322] Tämä taivaallinen Siion tässä kappaleessa yhdistetään ehdottomasti Vartiotorni-seuraan maan päällä. Tämä "taivaallienn Siion", Jumalan nainen, oli vangittuna maan päällä. Sen täytyy sitten olla Vartiotorni-seura johon viitataan tai ainakin Vartiotorni-seura sekä valittujen kuolleet jäsenet joiden täytyy muodostaa osa "taivaallista Siionia".
 • "Maan päällä tänä päivänä tämä Uuden maailman seura on ainoastaan ryhmä joke tekee valmistelevaa työtä." [Ibid., s. 328] Sinä meinaat että WT suunnittelee ottavansa vallan vallankumouksen jälkeen?
 • "Kaikkivaltiaan Jumalan voitokkaasta sodasta henkiinjääneet astuvat esiin pioneereina tähän uuteen maailmaan. Vaikkakin levittäytyneenä kaikkialle maapallolle heidän Harmagedonia edeltävän sijaintinsa mukaan, he operoivat alttiisti yhdessä uuden maailman seurana harmoniassa teokraattisen organisaation kanssa joka on jo perustettu heidän keskuuteensa." [Ibid., s. 343-344] Tämä kuulostaa vihjeeltä astua reippaasti palvelukseen määräyksen kuultuaan, niin että sinä voit tehdä töitä harmoniassa.
 • "Tämä uusi taivas on Messiaan hallitus, teokratia, vallassa ja syntynyt valtaan." [WT, 1.6.1943]
 • Kuka hallitsee tätä uutta järjestystä? Vartiotorni-seura. "Tämä Uudenmaailman seura maan päällä todellakin käynnistyi jäännöksestä kun se entisöitiin Babylonista vuonna 1919... Voidaan todellakin sanoa että tämä uusi maailma on perustettu tästä jäännöksestä, sillä tämä Uuden maailman seura jatkaa ikuisuuteen asti maan päällä." ["A New Heavens and A New Earth", s. 338]

6. Vartiotorni-seura on Jumalan hallitus ja puhuu Jumalan äänellä.

7. Jehovan todistajat taistelevat tässä vallankumouksessa.

 • Kuka taistelee? Suojellakseen itseään tämä seura kirjoittaa: "Jehovan nainen taivaassa toi esiin poikalapsensa, hänen teokraattisen messiaanisen hallituksensa... Täten, annettakoon kaikille maanpäällisille ihmisten hallituksille tiedoksi että Jumalan valtakuntaa ei muodosta mikään kapinahenkinen, vallankumouksellinen Jehovan todistajien liike maan päällä. [Ibid., s. 222] Ja kuitenkin kolme sivua myöhemmin annetaan Rutherfordin usein lainattu vuoden 1922 Cedar Pointin puhe jossa Jehovan todistajia opastetaan: "Olkaa uskollisia ja todellisia Herran todistajia. Menkää eteenpäin taistelussa kunnes kaikki Babylonin puolustuksen rippeet on tuhottu." [Ibid., s. 225] AInoa järkevä tapa jolla nämä molemmat lausunnot saadaan sovitettua yhteen on että todellinen, lailinen Kuningas on syntynyt, ja hänen vaatimustaan valtaistuimeen ei voi ottaa pois. Mutta että sillä välin hänen sotilaansa kentällä tuhoavat kristikuntaa kunnes kaikki kristikunnan rippeet on tuhottu.
 • Kun vallankumous tulee ihmiset sanovat: "Minä luulin että Kristus ja enkelit tulisivat tekemään tämän." Vartiotorni-seuralla on pitkä lista lausuntoja joissa he varoittavat että vallankumous alkaa sellaisten ihmisten toimesta kuten komunistit. Kirja nimeltä Religion (1940) vertaa Jehovan todistajia armeijaan heinäsirkkoja jotka kylvävät kauhua kristikunnan keskuuteen. Kun vallankumous tai Harmagedon tulee, mitä uskollinen Jehovan todistaja tekee salaisen hallituksensa määräyksestä? "He välittämästi alkavat toimia Kristuksen ja hänen 144.000 kuninkaan ja papin 'uusien taivaiden' määräysvallan alla." ["Life Does Have a purpose", 1971, s. 141] Tehtiin päätös että "Uskollinen jäännös on halukas jatkamaan taistelua kunnes Harmagedon koittaa." ["Informant", syyskuu 1944]
 • Teloitetaanko joitakin ihmisiä? tulee olemaan kuninkaallinen määräys "teloittajasta pahoja ihmisiä vastaan". ["Holy Spirit - The Force Behind the Coming new Order", 1976, s. 172-173] Muiden lampaiden (joita useimmat Jehovan todistajat ovat) täytyy osoittaa uskollisuutensa teoillaan tänä aikana. ["Children", 1941, s. 307] "Jokainen jolla ei ole halua palvella Jehovaa tullaan teloittamaan välittömästi." ["Let God Be True", s. 269]
 • "Jehovan Harmagedonin D-Day on sotilas-salaisuus..." [WT, 15.10.1952, s. 614]
 • "Se on taistelu Jumalan organisaation Jeesuksen Kristuksen alaisuudessa ja Saatanan näkymättömän ja näkyvän organisaation välillä." ["The Truth Shall Make You Free", 1943, s. 348]
 • St. Louisin kokouksessa pioneereja ylistettiin: "Tuota, sen pitäisi virkistää jokaisen sydäntä tervehtiä todellisia taistelijoita jotka eivät ole ainoastaan halukkaita taistelemaan, vaan taistelemaan suurimman asian puolesta joka on koskaan tunnettu tai jota tullaan koskaan tuntemaan , nimeltään suuri teokraattinen hallitus." [Report of the J.W. Assembly, St. Louis, 1941, s. 43]

8. Muitakin vallankumouksellisia ryhmiä taistelee Harmagedonilla.

 • Eräs parhaita esimerkkejä tästä ovat Vartiotorni-seuran lainaukset joissa julistetaan että Harmagedon tulee olemaan kuin Ranskan vallankumous. Vartiotorni-seura kertoo meille seuraavaa otsikon "Ranskan vallankumous: Esikuva tulevista tapahtumista" alla:

"Syksystä 1793 lähtien, vallankumoushallitus laati suuren suunnitelman de-kristilisaatiosta. Päämääränä oli luoda "uusi ihminen" jossa ei olisi puutteita. Roomalaiskatolista kirkkoa syytettiin ihmisten herkkäuskoisuuden hyödyntämisestä. Joitakin kirkkoja tuhottiin, kun taas toisia muutettiin parakeiksi. Papit pakotettiin luopumaan tehtävistään. Ne jotka kieltäytyivät pidätettiin ja teloitettiin."

"Ranskan vallankumous kylvi ajatuksia jotka myöhemmin kasvoivat demokratioiksi ja diktatuureiksi. Se myös osoitti mitä voi tapahtua kun poliittiset voimat äkkiä kääntyvät organisoitua uskontoa vastaan. Tässä se voi tarjota esikuvan tulevista asioista." [Herätkää, 22.12.1989, s. 28]

Tarkoittaako tämä että Jehovan todistajat saavat apua muilta. Hyviä ja pahija voimia edustavien tahojen välillä ei saisi tapahtua sekoittumista. [Yearbook, 16.6.1952] Tällöin Jehovan todistajat eivät yritä saada uusia käännynnäisiä sillä se on liian myöhäistä sitten kun taistelut alkavat. [Yearbook, 12.10.1951]

 • Kuka toinen murhaa kristittyjä? Sotilasyksiköt eivät enää toimi heidän alkuperäisten hallitsijoidensa käskyjen mukaan, samaan tapaan kuin Ranskan armeija Ranskan vallankumouksessa tappoi papistoa. [Herätkää, 22.12.1989] Sekulaarit joukot jättävät kristityt "täysin tuhotuiksi". [KJ, 1971, s. 289] Kristikunta tuhotaan myös YK:n toimesta. [Ibid., s. 367]
 • Lopullinen yhteenveto taisteluista on sellainen että Jumala "murskaa heidät kaikki palasiksi Harmagedonin lopullisessa sodassa." [Yearbook, 3.9.1949]
 • "Kristus käy vihollisen kimppuun hämmennyksellä ja Saatanan näkyvän organisaation useat elementit taistelevat ja tuhoavat toinen toisiaan." ["This Means Everlasting Life", 1950, s. 263]

9. Kaikkien kristittyjen kansanmurha alkaa.

 • "Tämä niin kutsuttu 'Kristikunta' demoni-uskontonsa kera on kaikkein tukalimmassa asemassa sillä 'Kristikunnan' johtajat ovat petollisesti ja rienaavasti pitäneet itseään Kaikkivaltiaan Jumalan edustajina..." ["Religion", 1949, s. 79]
 • "He kutsuvat itseään lammasten paimeniksi... Kristiliseksi papistoksi. Heidän kuolemansa Harmagedonissa on varma... He tulevat osoittamaan että he kuuluvat Saatanalle eivätkä ole henkiinjäämisen arvoisia..." ["Light", s. 215]
 • "Kristikunta tulee täydellisesti tuhoutumaan." [Yearbook, 18.7.1943]
 • "Kaikki jotka riippuvat vanhassa maailmassa kärsivät annihilaation." [Report 1942 Assembly, s. 8]

10. Sekä niiden joilla ei ole merkkiä.

11. Teurastuksen ja tuskan aika joka on yhtä suuri kuin kaikki aiemmat verilöylyt yhteensä.

 • "Suurin sota ja piina jonka maailma on koskaan tuntenut on aivan edessä." ["Golden Age", 14.5.1930]
 • "Jehovan joukot hyökkäävät kaikkiin viholisen tukikohtiin... Jehovan vastustamattoman sotavoiman edessä vihollinen murskataan niinkuin laho seinä." ["Preparation", 1933, s. 311]
 • Koskeeko tämä hävitys vain hallituksia? Ei. Jokainen joka tukee maailmaa sellaisena kuin se on nyt, ja joka ei alistu Orwellilaiseen Uuden järjestyksen yhteiskuntaan tuhotaan. "Mitä on seurauksena nykyisen maailmanjärjestelmän ja sen kannattajien tuhosta?" ["True Peace And Security", s. 43] Tämän jälkeen kirjassa kerrotaan että syntyy ihmeellisiä asioita kaikkien niiden tuhosta jotka ovat vastuussa nykyisestä järjestelmästä.
 • Ketkä muut "pyyhitään pois" maapallolta? "Jumala pyyhkii maapallolta kaikki jotka raunioittavat sitä." ["You Can Live Forever in Paradise on Earth", s. 15]
 • "Paremminkin, kuten tapahtui maailmanlaajuisen tulvan aikana Nooan päivinä, se merkitsee vain pahojen ihmisten loppua... Ne jotka palvelevat Jumalaa jäävät eloon... maapallolla joka on puhdistettu, he nauttivat vapaudesta että kukaan ei halua ahdistella heitä." [Ibid., s. 14] Tämä kirjailija huomauttaa että kaikki ihmiset ovat syntisiä. Ajatus että jotkin ovat hyviä ja toiset pahoja ei ole Raamatun mukainen. Jumala rakastaa ihmisiä. Ajatus että maapallo voidaan puhdistaa eliminoimalla pahat ihmiset haiskahtaa natsien ja New Agen uhittelulta tuhota kristityt.

12. Vartiotorni-seura ei anna neuvoja Jehovan todistajille että minne piiloutua tai miten suojella itseään.

 • "Kysymys: 'Olisiko viisasta yrittää piiloutua suuren ahdistuksen ajan aikaan, ja eikö olisi turvallisempaa olla maaseudulla kuin kaupungissa?' Arvoituksellinen vastaus: 'Minä neuvon sinua piiloutumaan ennen piinan aikaa.'" [11th Souvenir Report, s. 20] Vaikka Vartiotorni-seura on sanonut odottavansa monien hirvittävien asioiden tapahtuvan, he eivät ole ryhtyneet mihinkään toimiin välttääkseen tulevaa tuskaa. Sama tapahtui natsi-Saksassa. Jehovan todistajille yksinkertaisesti kerrotaan: "Jehova suojelee sinua". Seuraava lainaus heijastaa tätä asennetta: "Ne jotka säilyttävät suoraselkäisyytensä Jumalaa kohtaan ja jotka pysyvät uskollisena teokraattiselle hallinnolle saavat suojelua ja pelastuksen Harmagedonin katastrofilta." [Yearbook, 1940, s. 215]

13. Jehovan todistajien kuuluisi nähdä Harmagedonin koettelemus suurena ilon aikana.

 • "Suuri teurastus... Tämä suuri verilöyly Harmagedonilla... Se tulee olemaan niitä varten jotka iloitsevat Herrassa... Ilo heidän sydämissään antaa heille voimia mennä eteenpäin työssään ja palveluksessaan joka Jumalalla saattaa olla varattuna heitä varten maan päällä." [Yearbook, 25.12.1931]
 • Salli mielesi levätä Jumalan vanhurskaassa uudessa maailmassa. Viljele suurta halua tätä kohtaan. Säilytä selkeä visio siitä edessäsi. Mietiskele sitä. Kuvittele itsesi kävelemässä keskellä paratiisimaista kauneutta. Tunne sen kauneus ja levollisuus. Kuvittele itsesi katselemassa jonkin vanhan maailman raunioita sekä Uuden maailman seuran onnellisten jäsenten onnellisina raivaavan näitä raunioita." [WT, 1.7.1957] Tämä kuulostaa kirjailijasta aivan New Age -visualisoinnilta.

14. Kenenkään uhrin vuoksi ei saa vuodattaa kyyneleitä.

 • "Nykyinen ihmisten tuntema murhe puhuu kuuluvasti omaa merkitystään mutta nyt tällainen suru ei enää kauan jatku. Harmagedonin taistelu tuhoaa ja poistaa täysin syyn murehtimiseen, joka on pahojen ihmisten tapa." ["The New World", s. 103]
 • Jehova ei osoita kristikunnalle sääliä lopussa." ["You May Survive Into Paradise", 1955, s. 215]

15. Vartiotorni-seura jää eloon Harmagedonista johtaakseen Uuden ajan yhteiskuntaa.

 • "Kun Harmagedonin taistelun savu hälvenee, Jehovan näkyvä organisaatio tulee yhä olemaan täällä." ["Let Your Kingdom Come", 1981, s. 176] Vartiotorni-seura viittaa sen läsnäolevaan johtoon "jäännöksenä".
 • "Näyttää luultavalta että joitakin jäännökseen kuuluvia saatetaan käyttää jonkin aikaa Harmagedonin jälkeen opettamaan ihmisiä valtakunnan tavoille... Ihmiset tulevat Jehovan, hänen pyhän organisaationsa temppeliin..." ["Preparation", 1933, s. 329]
 • "Tämä Uuden maailman seura tulee yhä olemaan täällä sen jälkeen kun Harmagedon on puhdistanut maapallon." ["New Heavens And A New Earth", s. 330]

16. Vartiotorni-seura on Jumalan hallitus nyt ja Tuhatvuotisessa valtakunnassa.

 • Kuka hallitsee Uutta järjestystä? Vartiotorni-seura. "Tämä Uuden maailman seura maan päällä todellakin käynnistyi jäännöksen myötä kun se herätettiin henkiin Babylonista vuonna 1919... Tämän uuden maan voidaan oikeutetusti sanoa että se on perustettu tälle jäännökselle, sillä Uuden maailman seura jatkaa ikuisuuteen asti maan päällä." [Ibid., s. 338]
 • "Tässä tulevassa loputtomassa ajassa ei tule olemaan erilaisia hallituksia maan päällä; toisessa paikassa sinne parhaiten sopiva hallitus ja toisessa paikassa toisenlainen... 'Uusissa taivaissa' ei tule olemaan ihmisten itsemääräämisoikeutta, niin että erilaisilla ihmisryhmillä olisi jokaisella erillinen ja itsenäinen ihmisten hallituksen muoto. Tulee olemaan ainoastaan YKSI HALLITUS, näkymätön, maailmanlaajuinen, vain yksi keskushallitus... Koko ihmiskunta tullaan alistamaan Kuninkaan alaisuuteen jota nämä edustavat..." Mikä on tämä hallitus? Se on Brooklyn, NY, joka tunnetaan Vartiotorni-seuran hallituksena. Hyvin salainen ryhmä, niin salainen että WT kieltäytyi kertomasta tälle kirjailijalle mitään tästä hallituksesta, ei edes sitä kuinka monta jäsentä siinä on. Joka tapauksessa tämä ryhmä on asetettu johtamaan. Äskettäin ilmestyneen julkaisus You Can Live Forever on Planet Earth sivulla 133 on kuva kahdesta Jehovan todistajasta kiertämässä ovelta ovelle. Teksti sanoo: "Jumalan hallituksen alaisten täytyy kertoa siitä muille." Toinen vihje siitä että he suunnittelevat hallitsevansa, on että heidän teologiansa mukaan, taivaat puhdistettiin pahuudesta vuonna 1914; kuitenkin tämä Jumalan hallitus hallitsee "vihollisten keskellä". [Ibid., s. 136-142] Jumalan hallituksen täytyy tänä päivänä olla maan päällä, sillä Kristus on turvassa Taivaassa eikä vihollisten keskellä.

17. He kouluttavat lojaaleja ihmisiään juuri nyt jotta he voisivat hallita Tuhatvuotisessa valtakunnassa.

 • "Jumala on valinnut, valmistellut ja kouluttanut niiden uutta hallitusta jotka tulevat elämään maan päällä tässä uudessa järjestelmässä." ["The Truth That Leads to Eternal Life", s. 73] Vartiotorni-seuran School of Gilead kouluttaa työntekijöitä Jumalan valtakunnan hallitukseen, "joka on alunperin suunniteltu kouluttamaan lähetyssaarnaajia... Myös saamaan koulutusta siihen kuinka kouluttaa heidän laajennettua työtään varten Milleniumissa." [Yearbook, 1952, s. 51-52]

18. Loppuuko teurastaminen ensimmäisen kansanmurhan loputtua? Ei. Teloitukset jatkuvat koko Uuden ajan periodin ajan.

 • Sen jälkeen kun kristityt ja kaikki joilla ei ole merkkiä on teurastettu ja Uusi järjestys käynnissä, loppuvatko teloitukset? "Jeesuksen Kristuksen ja hänen "morsiamensa" uudet taivaat ovat sitten saaneet maailman täydellisesti valtaansa. Joten ei ole mitään mikä estäisi tällaisia lapsia saavuttamasta sadan vuoden elinikää. Ja miehen joka saavuttaa sadan vuoden iän ei tarvitse kuolla mikäli hän on elänyt normaalia elämää. Tästä johtuen, jos elää sata vuotiaaksi ja hänet sitten teloitetaan tottelemattomuudesta 'uusien taivaiden' Kuningasta kohtaan, hän kuolee melko nuorena tai lapsena ikuisuuden näkökulmasta katsottuna. Jos hän sitten kuolee sadan vuoden ikäisenä, se ei johdu korkeasta iästä tai ruumiin rapistumisesta." ["A New Heavens And A New Earth", s. 332]
 • "Jos joku sitten kuolee sadan vuoden ikäisenä tai nuorempana, se johtuu kirouksesta jonka tämä henkilö on ottanut päälleen tottelemattomuudesta Kuningasta kohtaan." [Ibid., s. 333] Huomioi, Isoveli teloittaa Uudessa järjestyksessä mutta hyvin vaivihkaa. Pitkän elämän optio tarjotaan Uuden ajan kansalaisille vastineeksi hänen tottelevaisuudestaan.
 • "Mitä jokaiselta yksilöltä vaaditaan? Tottelevaisuutta. Tämä on yksiselitteinen vastaus tähän kysymykseen. Jumalan määräyksiä hänen luoduilleen koskien tottelevaisuutta ei voida painottaa liikaa." [WT, 15.11.1938] Uudessa järjestyksessä tulee olemaan hyväksyttävää teloittaa niitä jotka ovat tottelemattomia, sillä nämä tulevat olemaan sata vuotta vanhoja. Hitler, joka tuhosi miljoonia lohdutti omaatuntoaan sillä että hän uskoi jälleensyntymiseen ja että hänen tuhoamansa saisivat kuitenkin elää pitkän elämän. Vartiotorni-seuran järkeily on samanlaista.

19. Ihmiset Uudessa aikakaudessa ovat peloissaan.

 • "Ihmiskunta pelkää ja vapisee kaiken hyvän ja vaurauden tähden jonka Jehova antaa heille." ["The Finished Mystery", s. 89]

20. Vartiotorni-seura palvelee tuomareina.

21. Heidän salaisilla poliisivoimillaan on ehdoton valta ja jopa valta ihmisten mieliin.

 • "Hengellisellä poliisilla on ihmiskunta täydellisessä hallinnassaan. Jokainen väärä teko rangaistaan niin pian kuin se on määritetty ja ennenkuin henkilö on ehtinyt tehdä tämän teon." [Ibid., s. 334]
 • "Jokainen jolla ei ole halua palvella Jehovaa teloitetaan välittömästi." ["Let God Be True", s. 269]

22. Annetaan välittömiä rangaistuksia.

23. Kunnianhimoiset ihmiset surmataan tai aivopestään.

 • "Ei ole kunnianhimoisia ihmisiä maan päällä jotka puskisivat itseään eteenpäin... Kaikki tällaiset pyyhitään pois. Tämä estää kaikkia kunnianhimoisia ja voimakkaita harjoittamasta poliittisia taipumuksiaan ja ottamasta haltuunsa hallitusta tai osaa siitä." [WT, 1.6.1943]

24. Maailma tullaan uudelleen kouluttamaan.

 • "Laaja koulutus tulee olemaan välttämätöntä, täten, tässä Tuhatvuotisessa valtakunnassa, kun miljardit 'epäoikeudenmukaisesti' kuolleet tarvitsevat koulutusta Jumalan laissa..." ["Let God be True", s. 266]
 • "Kaikkien aikojen suurinta koulutuksellista ohjelmaa ajetaan eteenpäin Valtakunnan organisaation alla." ["Let Your Kingdom Come", s. 181]

25. Heidän täytyy tunnustaa kuinka paha Kristinusko on.

 • "Kaikki maailman kansakunnat tulevat ja riemuiten myöntävät että pappien opetukset olivat valhetta ja tyhjyyttä." ["The Finished Mystery", s. 89]

26. Ihmiset opettelevat maailmanlaajuisen kielen.

27. Koulutus tulee olemaan aivopesua.

 • "Uuden järjestyksen kontrollin vaikutus kansalaisten mieliin tulee olemaan 'mieltä muuttava'." ["A New Heaven And A New Earth", s. 333]

28. Heille opetetaan lakeja.

29. Ihmiset joutuvat tekemään kovasti töitä.

 • "Minä tulen tarvitsemaan todellisia työntekijöitä." ["Let Your Kingdon Come", s. 177]

30. He tulevat olemaan orjia.

31. Historiankirjat katoavat, Raamattua ei tulla enää käyttämään, monet nykyisistä kirjoista katoavat.

 • Vartiotorni-seura kieltää jo nyt suuren osan sekulaarista ja uskonnollisesta materiaalista. Vielä enemmän kirjallisuutta tulee katoamaan Milleniumin aikana. "Ei ole syytä tehdä johtopäätöstä, että julkaisuja joita Jumalan näkyvä organisaatio julkaisee ja levittää ihmisten keskuuteen tultaisiin käyttämään Tuhatvuotisessa valtakunnassa. Edes Raamattua ei tulla käyttämään tänä aikana. Nämä julkaisut ovat tämän ajan ihmisille heidän informoimisekseen." [WT, 15.2.1937, s. 54]

32. Teloiotuksia tapahtuu minkä hyvänsä tottelemattomuuden seurauksena.

33. Isoveli valvoo kaikkea.

 • "Sitten niiden silmät jotka näkevät eivät sulkeudu ja niiden korvat jotka kuulevat tulevat olemaan tarkkaavaisia." ["A New Heaven And A New Earth", s. 335]

34. Ihmiset lähetetään maaseudulle peltotöihin.

 • "Tuota, koska kaupunkielämä on osa maailmanlaajuista järjestelmää joka ei toimi, ainoa parannuskeino on korvata se..." [Herätkää, s. 10]
 • "Hän opettaa suurelle ihmisjoukolle jotka ovat eläneet Harmagedonin läpi kuinka pitää huolta maapallosta. Nämä ihmiset opettelevat kuinka viljellä paratiisia." ["From Paradise Lost to Paradise Regained", s. 220]
 • "Kysymys: 'Kuinka suuri tuho?' Vastaus: 'Kunnes kaupungit ovat autioina ilman asukkaita, ja talot ilman ihmisiä, ja maasta tulee täysin autio.' Jumalan näkökulmasta, enemmän maatalouteen keskittynyt elämä ilman muuta hallitsee pian esiin tulevassa 'uudessa maassa'." [Herätkää, 1.8.1976, s. 11]
 • Kuva tässä Herätkää -lehdessä näyttää tehtaat tuhoutuneina. Tästä kirjailijasta näyttää siltä kuin että kelloa siirrettäisiin taaksepäin Pol Potin Kamputseaan.

35. Ylellisyystavarat/mukavuudet ovat harvinaisia

 • "Tai, voitko sinä kuvitella että suurin osa liike-elämästä, teollisuudesta häviää ja kaupunkilaiset vapaaehtoisesti kääntyvät vähemmän tuotanto-suuntautuneeseen, ylellisyys-suuntautuneeseen elämäntapaan? Löytyykö tällaista kaukonäköistä johtoa ja valtaa joka ottaisi tehtäväkseen tällaiset kaukonäköiset muutokset? Yliluonnollista ohjausta tarvitaan." [Herätkää, 1.8.1976, s. 10]

36. Elämä tulee olemaan sopusoinnussa Uuden aikakauden "luonnollisten syklien" kanssa.

37. Kasvissyöntiä ja Uuden aikakauden terveysruoka-ajatuksia pidetään esillä.

38. Ruusuristiläiset ja teosofiset näkemykset elämästä ovat vallalla.

39. Gandhin markkinoimaa ajatusta pienteollisuudesta suositaan.

40. Ihmiset Tuhatvuotisessa valtakunnassa ovat samanlaisia kuin ennenkin.

 • "Ihmiset eivät ole täydellisiä kun heidät herätetään henkiin." ["From Paradise Lost to Paradise Regained", s. 234] Myös muissa WT:n artikkeleissa kerrotaan kuinka ihmisillä on samat ajatukset päässään kuin mitä heillä oli ennen Harmagedonia.
 • Tuhatvuotisessa valtakunnassa tapahtuu onnettomuuksia. [WT, 1912, s. 169]

41. Avioliittoja kontrolloidaan.

 • Jo menneisyydessä Jehovan todistajille annettiin mahdollisuus valita että ollako lojaaleja tälle organisaatiolle vai ollako itsekäs ja hankkia lapsia. Heidän odotettiin olevan kuuliaisia ja pysyvän lapsettomina. [Report of the Jehovah's Witness Assembly, St. Louis, 1941, s. 52]
 • "Olisi hyvä odottaa kunnes Harmagedon on ohi ennenkuin hankkii lapsia." ["Children", s. 313]

42. Hallitus järjestää kaikki avioliitot.

 • "Harmagedonista henkiinjääneet Kuninkaan ja hänen Prinssinsä ohjauksessa solmivat avioliittoja..." ["Let God Be True", s. 265]
 • "Kristus on henkilökohtaisesti jokaisen parin tekijä." [WT, 1956, s. 604]

43. Aluksi lasten tekeminen sallitaan.

44. Mutta nämä kuluvat valtiolle.

 • "Lasten todellinen äiti on Jumalan organisaatio." [WT, 1.9.1941]

45. Sitten väestöstä tehdään sukupuoletonta.

 • "Sitten kun maapallo on täytetty ihmisillä uudestaan, ihmisten kyky suvunjatkamiseen otetaan pois." [WT, 15.6.1901, s. 206]
 • Ihmiskunta tulee koostumaan sukupuolettomista yksiköistä. [WT, 15.6.1901, s. 204-208]

46. Ainoat uudet ihmiset tulevat olemaan niitä jotka kokevat ylösnousemuksen (tämä kirjailija viittaa mahdollisiin koeputki-lapsiin tuotantolaitoksissa).

 • "Kuolleet eivät nouse ylös haudasta siltä kohtaa johon heidät on haudattu. Kristus Jeesus saattaa hyvinkin herättää tuhat yhdellä kerralla yhdessä paikassa -- sanotaanpa että siellä mikä ennen oli New York City ja sieltä heidät lähetettäisiin minne Kristus haluaa lähettää heidät." [Brother Schroederin puhe Saginawissa, Michiganissa 1953] Määrääkö Isoveli siitä kenellä saa olla lapsia? Ray Franzin mukaan, Vartiotorni-seura ottaa tehtäväkseen puolisoiden valinnan. Ajoittain he myös valvovat sitä kenellä on lupa hankkia lapsia. Tämä kirjailija spekuloi että voisi tapahtua sellainen skenaario kuin Aldous Huxleyn kirjassa Uljas uusi maailma joka toteuttaisi heidän odotuksensa.

47. Kristus, joka on Saatanan veli hallitsee näkymättömänä eikä koskaan näyttäydy.

 • Jeesus on Luciferin veli. [WT, 1.3.1932, s. 76] Lucifer (jota WT kutsuu pelkästään Saatanaksi) oli osa "taivaita" Eedenin puutarhan aikana. "Tämä erityinen enkelien organisaatio Luciferin alaisuudessa oli hengellinen, korkeampi kuin ihminen ja näkymätön hänelle, ja tästä johtuen he perustivat tämän alkuperäisen maailman "taivaat". ["The New World", s. 22]
 • "Jumalan ainoa Poika, Sana ja Lucifer olivat prinssejä. Heitä kutsutaan 'aamutähdiksi'. Pitkän aikaa he tekivät töitä yhdessä ja erityisen iloisissa tapahtumissa 'nämä aamutähdet lauloivat yhdessä'..." Kristus tulee olemaan näkymätön Milleniumin aikana ja ainoastaan läsnä kuten Hän on läsnä tänään." ["Aid to Bible Understanding", 1971, s. 551 & 1136]
 • Saatana ei ole sidottu Harmagedonin aikaan vaan Harmagedonin jälkeen. ["Light", 1931, s. 187]

48. Jumala ei koskaan kommunikoi maailman kanssa.

49. Mutta Hänen okkulttista voimaansa tullaan käyttämään Milleniumin aikaan.

50. Ihmiset tulevat kuitenkin olemaan samoja mitä he ovat tänään.

 • Tässä Uudessa järjestyksessä ihmisillä, kuten ylösnousseilla, tulee olemaan juuri sama persoonallisuus. "Heillä tulee olemaan sama persoonallisuus, samat ihmiset. 'Synnin ja kuoleman laki' ei poistu heidän keskeltään." ["Life Everlasting - In Freedom of the Sons of God", s. 396-397]
 • "Raamattu ei opeta että ihmiset kokevat ylösnousemuksen täydellisinä. Jos sinulla on känsä kädessäsi se voi olla siellä jälkeenpäinkin." [11th Convention Souvenir Report, s. 20]

51. Heille ei tulla opettamaan mitään Kristuksen lunastustyöstä.

 • "Tämä 'suuri joukko' ei läpikäy luonnon muutosta ihmisestä hengelliseksi eivätkä täten tarvitse vanhurskauttamista uskon kautta kuten näiltä 144.000 'valitulta' vaaditaan. Ei uskon vanhurskautta Kristuksen veren kautta, vaan itse asiassa ihmisen täydellistyminen lihan kautta Jumalan messiaanisen valtakunnan avulla -- tämä on se mitä 'suuri joukko' tarvitsee ja minkä he saavat Kristuksen tuhatvuotisessa valtakunnassa." ["Life Everlasting - In Freedom of the Sons of God", s. 391]

52. Mutta heidät tehdään täydelliseksi teloituksin ja opettamalla heille lakia. [Ja Meller opettaa että Jehovan todistajien joukossa on pelastettuja. Suom. huom.]

53. Mutta se mikä on todella villiä on että Jehovan todistajilla on kaikki nämä visiot tästä Uudesta järjestyksestä leppoisana paratiisina, samalla kun Vartiotorni-seura sanoo että he kuluttavat seitsemän kuukautta kuolleiden hautaamiseen. Tämä varmasti on eräs kuva, sellainen jota ei löydy heidän värikkäiden kuviensa joukosta, mutta tästä he kuitenkin varoittavat muita Jehovan todistajia, siitä millainen Uusi järjestys tulee olemaan.

 • "Ensimmäinen työ on siivota Harmagedonin taistelun hirvittävät jäännökset. Se ei kestä monta vuotta." ["Golden Age", 25.8.1928, s. 277]
 • "Seitsemän profeetallisen kuukauden ajan Harmagedonista selvinneet keräävät luut ja hautaavat niitä." ["From Paradise Lost to Paradise Regained", s. 211]

Tuleeko tämä Uusi järjestys olemaan paratiisi vai orwellilainen painajainen? Ovatko Jehovan todistajat todella onnellisia vai aivopestyjä robotteja? [Samaa voisi kalvinisteista: ovatko he todella onnellisia vai aivopestyjä robotteja? Suom. huom.]

VARTIOTORNI-SEURAN JOHTAJAT RUSSELLIN JÄLKEEN

Joseph F. Rutherfordin koko tarinaa ei tulla kenties koskaan tuntemaan. Mutta tämä keskeneräinen tarina tullaan esittelemään, erityisesti koskien vapaamuurareita, New Agea ja Valtaeliittiä.

Joseph syntyi Versaillesissa, Missourissa ja varttui maatilalla Morganin piirikunnassa Missourissa. Hän oli kunnianhimoinen. Hänen isänsä halusi että hän olisi jäänyt maatilalle mutta Joseph halusi että hänestä tulisi tärkeä henkilö. Hän oli aina asettanut korkeita päämääriä itselleen. Hänen päämääränsä olivat tällaisia osittain hänen suurenmoisen mielikuvituksensa ansiosta. Joseph teki matkoja mielikuvitukseen, ja todisteiden mukaan itse asiassa toimi kanavana sellaisille joiden hän uskoi olevan henkiolentoja. Hän piti siitä että sai olla huomion keskipisteenä. Hänen kaikiva äänensä, pituutensa (6 jalkaa) ja emotionaalinen vakavuutensa teki hänestä dynaamisen puhujan. Hän ei ollut kiinnostunut kokoamaan omaisuutta, mutta hän eli ylellistä elämää. Hän luennoi kaikkialla Yhdysvalloissa, sekä matkusti Euroopassa ja Lähi-idässä.

Eräs Vartiotornin lähde sanoo: "Kenties kukaan ihminen ei ollut läheisempi Pastori Russellille kuin Hra. Rutherford." Tämä on yksinkertaisesti suuri valhe. Rutherford oli tehnyt itsestään sietämättömän siihen pisteeseen saakka että Russell karkoitti hänet päämajasta. Russell jopa maksoi hänelle siitä että sai hänet lähtemään. Rutherfordoli hyvin herkkä. Hän oli nyreissään siitä miten Russell kohteli häntä. Russell astui hänen varpailleen useita kertoja. Eräässä tapauksessa, Rutherford kirjoitti valituksen Russellille siitä miten häntä kohdeltiin, ja Russell loukkasi hänen herkkiä tunteitaan. Russell julkaisi tämän valituksen Vartiotorni-lehdessä.

Alexander Hugh Macmillan, toinen skotlantilaista verta oleva mies, oli vastuussa siitä että Rutherford liittyi Vartiotorni-seuraan. Ilmeisesti Rutherford, joka oli ahkera lukija, hankki kolme kirjaa Russellilta. Ollessaan sairaana kotona hän sattui selailemaan Russellin kirjoja. Joseph Rutherfordista oli tullut lakimies, ja tähän mennessä hän ei ollut osoittanut minkäänlaista kiinnostusta hengellisiä asioita kohtaan. Käytännössä hän ei tuntenut Raamattua lainkaan, eikä hän osallistunut jumalanpalveluksiin vaikka hänen vanhempansa olivat baptisteja. Mutta hän piti siitä miten Pastori Russell opetti. Ja hänen ystävänsä A.H. Macmillan jolla oli huomattava asema Vartiotorni-seurassa, kykeni saamaan Rutherfordin korkeaan asemaan tässä seurassa. Rutherfordista tuli WT:n lakimies ja hän puolusti useita kertoja Russellia oikeudessa.

Vuoden 1907 jälkeen, Rutherford hoiti kaikki Vartiotorni-seuran lakiasiat.

A.H. Macmillanin ystävyyssuhde Rutherfordin kanssa oli tärkeä. A.H. Macmillan väitti että hänet oli asetettu vastuuseen Vartiotorni-seurasta Russellin jälkeen. Macmillanilla, Van Ambhurgin, WT:n kirjan pitäjän kanssa, oli tapana käyttää valtaansa saadakseen Rutherford WT:n presidentiksi.

Kuten yleisesti tiedetään, Rutherford oli vuorollaan Eighth Judical Circuit of Boonvillen tuomarina koska säännöllistä tuomaria ei ollut. Tämä tapahtui ennen kuin hän liittyi Jehovan todistajiin. Tämän vuoksi Jehovan todistajat kutsuivat Joseph Rutherfordia Tuomari Rutherfordiksi. Tämä oli termi josta hän piti.

Tuomari Rutherford sanoi: "Minun tarkoitukseni on tehdä hyvää kaikille." Mutta hänen tekonsa olivat täysin ristiriidassa tämän lupauksen kanssa.

"Kun Russel kuoli, täysimittainen pandemia puhkesi", eräs WT:n jäsen sanoi. Rutherfordin kyky ottaa firma komentoonsa pantiin koetukselle. Los Angelesin karkoituksesta hän tuli, ja persoonansa voimalla, lakiteknisillä tempuilla ja joillakin inhottavilla vallan kahminta taktiikoilla hän otti tilanteen hallintaansa. Hän erotti 31 työntekijää, ja hän uudisti kaikki entiset käytännöt ja noudatti omia ajatuksiaan mieluummin kuin Russellin ajatuksia. Hän nosti Vartiotorni-seuran ylös Russellin urista. Monet jotka olivat lojaaleja Russellille jättivät seuran.

On tärkeää ymmärtää Rutherfordin luonnetta ajatella itseään. Se oli niin äärimmäistä että hänen oli vaikea alistua millekään säännöille. Hän ei halunnut että kukaan ajatteli hänen puolestaan. Seurauksena siitä että Rutherford piti alkoholista, hän oli alkoholisti. Hän rohkaisi Jehovan todistajia rikkomaan kieltolakia ja salakuljettamaan alkoholia. Koska Rutherford piti tietyistä naisista, hänellä oli naisystäviä vaikka Raamattu kieltää aviorikoksen. Arvoituksellisena, etäisenä, varautuneena ja kylmänä, Rutherford muistetaan parhaiten vallanhimostaan. Diktatuuristen valtuuksien mukana tuli tilaisuus elää ylellisesti Seuran rahoilla. Tämän päivän Jehovan Todistajat tuskin tietävät hänen ylellisestä elämästään pulavuosina mutta siihen liittyy asuminen useissa taloissa samanaikaisesti, useat 16-sylinteriset Packardit, parhaat saatavilla olevat liköörit ja kaikki hänen mukavuuden halunsa. Hän harvoin vietti aikaansa liikuntavammaisen vaimonsa tykönä joka asui Kaliforniassa.

On vaikea kuvata Rutherfordia vapaamuurarina. Hän oli niin ahdasmielinen ja hänellä oli niin paljon ennakkoluuloja ettei ole todennäköistä että häntä olisi pyydetty liittymään tai että hän olisi v'älittänyt liittyä. Se ei olisi kuitenkaan voinut olla täysin mahdotonta ottaen huomioon että jotkut hänen ystävistään olivat eräitä kaikkein voimakkaimpia vapaamuurareita Yhdysvalloissa. Alussa Rutherford oli toiminut kolme kertaa presidenttiehdokkaan ja ulkoministerin William Jennings Bryan (vapaamuurari, 1860-1925) avustajana. Rutherfordilla oli ystävä USA:n Senaatissa, saksalaiset sukujuuret omaava juutalainen Cumberlandista, Maryland, nimeltään George Louis Wellington, joka oli myös pankkiiri ja Edinson Electric Companyn pääjohtaja. Wellington oli 32. asteen vapaamuurari ja Temppeliritari. Wellington kuului myös Oddfellowsiin, Elksiin ja Knights of Pythiasiin. Wellingtonin perhe oli joutunut lähtemään Englannista Maria Tudorin hallituskauden aikana ja muuttamaan Saksaan. Hänen äitinsä entinen sukunimi oli Meyer. Hän oli juutalainen.

Tietyt Bible Studentsin jäsenet ovat väittäneet että Russell murhattiin. He uskoivat että tietyt ihmiset, kuten J. F. Rutherford, W.E. Van Amburgh, R.H. Hirsh (juutalainen), Morton Edgar (skotlantilainen), Mortonin veli Edgar, C.J. Woodworth (metodistiset vanhemmat), Paul S.L. Johnson (juutalainen), Czeslaw Kasprzykowski, A.H. Macmillan, George Fisher (hänen isänsä oli episkopaalinen pastori mahdollisesti juutalaista sukujuurta Scrantonista, Pennsylvaniasta), Isaac F. Hoskins, William E. Page, Henry Clay Rockwell, ja muutamat muut osallistuivat murhaan. He uskovat että myrkky oli päässyt Russellin ruoanmaistajan ohi. He uskovat että ruumis siirrettiin pois junasta seuraavalla asemalla ja balsamoitiin nopeasti murhan salaamiseksi. Macmillanin mukaan, Menta Sturgeon vei ruumiin puoskari-balsamoijalle ja hautasi hänet 20 dollaria maksaneessa arkussa.

On vaikea määritellä mitään Russellin rumiista sillä viisi jalkaa paksun pyramidin perusta jonka alla Russell makaa on vahvistettu piikkilangoin, ja ainakin yksi WT:n lähde sanoo että Russell krematoitiin ennenkuin hänet asetettiin pyramidin alle. Russellin ruumis krematoitiin kolmen päivän perästä hyvään ruusuristiläiseen tapaan. On ruusuristiläinen uskomus että hengelle ruumiin sisällä täytyy antaa tämä aika. WT omisti siihen aikaan Union Cemetaryn ja myöhemmin sinne pystytettiin hautakivi Russellin nimellä harhauttamaan ihmisiä.

Kenties toiseksi tärkein paikka Vartiotorni-seuralle oli Lontoon toimisto, sillä sieltä käsin johdettiin Euroopan ja Kansainyhteisön toimintoja. Russell antoi tämän viran Paul S.L. Johnsonille, juutalaiselle. Hetken aikaa Lontoon ja Brittiläisen Guinean toimistot olivat lojaaleja Johnsonille mieluummin kuin Rutherfordille, mutta Rutherford pakotti heidät eroamaan. Sen jälkeen hänellä oli kaikki valta.

Murhan motiivina on todennäköisesti ollut raha ja valta.

Rutherford ja hänen ystävänsä, kuten Macmillan ottivat seuran haltuunsa. Rutherfordista tuli erakko. Hän asteittain vahvisti valtaansa ja rikkauttaan. Hänellä oli useita Packardeja ja kiinteistöjä, jopa Euroopassa.

8.2.1942, Rutherford kuoli, erään WT:n lähteen mukaan kengät jalassaan. Jotkut vanhemmat Bible Studentsin jäsenet sanovat että hän kompastui portaissa ollessaan juovuksissa. Hänen kuolemansa pidettiin salassa useita päiviä, ja paikallinen San Diego Union -sanomalehti ei saanut asiasta vihiä ennenkuin vasta 10.2.1942 ja se julkaisi uutisen 11.2.1942. Hänen vieraantunut poikansa, Malcolm C (myös lakimies) ja hänen vaimonsa jota hän oli laiminlyönyt vuosia, Mary M. Rutherford, asui Los Angelesissa. Hänen sihteerinsä Bonnie Boyd oli Rutherfordin kanssa hänen Beth Sarimin talossaan kun hän kuoli, ja Bonnie allekirjoitti hänen kuolintodistuksensa. Jälkeenpäin hän avioitui W.P. Heathin kanssa ja putosi pois kuvasta. Näyttää siltä että hänen kuolemansa pidettiin salassa kunnes tämä kamppailu Bethelin herruudesta oli tasoittunut. Silti, sitä miksi hänen kuolemansa verhottiin salaisuuksiin ei tiedetä.

Hänen hautaamisensa tapahtui salassa koska hän halusi tulla haudatuksi Beth Sarimiin mikä oli kaikkien hautausmaa-alueiden ulkopuolella. Asiaankuuluvana piirteenä ihmiselle, joka ei kunnioittanut kenenkään toisen mielipiteitä ja jota kenenkään toisen luomat säännöt eivät koskaan hallinneet, Rutherford haudattiin salaa vastoin kaupungin sääntöjä Beth Sarimiin. Kolme kuukautta myöhemmin yksinäinen ruumisauto tuotiin Woodrowin hautausmaalle ja vale-hautajaiset pidettiin Staten Islandilla aamunkoitteessa Jehovan todistajien valitun ryhmän kera.

Tutkittaessa Vartiotorni-seuran yhteyksiä maailmanhallituksen salaliittoon useita asioita voidaan mainita siitä mitä tekemistä Rutherfordilla oli kaiken tämän kanssa.

 1. Mitä ikinä Rutherford päätti tehdä hän olisi kyennyt tekemään sen, sillä moraalisäännöt eivät sitoneet häntä.
 2. Rutherfordilla oli joitakin korkea-arvoisia ystäviä. Hän oli ollut William Jennings Bryanin apuna hänen presidentinvaali kampanjassaan, toiminut kansalais-ryhmissä sekä ryhmissä kuten vapaamuurarit, ja hänellä oli ystäviä kuten kongressiedustaja Blackburn Barrett Dovener, lakimies Länsi-Virginiasta.
 3. Hänellä oli ystäviä sanomalehdissä, esimerkiksi National Labor Tribune julkaisi hänen saarnansa 9.5.1918.

Määräsikö B'nai B'rith Paul Johnsonin ottamaan vallan Vartiotorni-seurassa? Yritettiinkö Rutherfordia ja hänen lähimpiä työtovereitaan vastaan lietsoa kapinaa koska nämä horjuttivat B'nai B'rithin suunnitelmia työntää heidän oma miehensä sisälle. Rikkoiko Rutherford jonkun solmimansa sopimuksen Valtaeliitin kanssa? Todisteet viittaavat siihen että Rutherford suostui jonkinlaiseen työsuhteeseen salaliiton kanssa. Vai tukivatko maailmanhallituksen suunnittelijat kamppailun molempia osapuolia?

Rutherfordissa tapahtui huomattava muutos 1920-luvulla. Hän alkoi toimia meediona. Hän kirjoitti että pahat enkelit hyvittivät syntejään välittämällä Jumalan viestejä ihmisille. Koska hänen saamansa viestit ovat osoittautuneet vääriksi, johtopäätös on että ne olivat demonista alkuperää. WT kuvaili Rutherfordin kuolemaa seuraavin sanoin: "Veli Rutherfordin eteneminen suuremmille aktiivisuuden kentille, Jehovan armosta..."

Rutherfordin kuolemasta liikkuu monenlaista tarinaa. Sanotaan että Rutherford, alkoholistina, ollessaan juovuksissa, kaatui portaissa Kalifornian asunnossaan. Virallinen tarina WT:n julkaisussa Let Your Name Be Sanctified (1961) kertoo Rutherfordin kuolinvuoteellaan ojentaneen manttelinsa kuten Elia teki Elisalle. WT:n julkaisu kuvaa tämän manttelin siirtyneen Elialta kolmesta miehestä koostuneeseen Elisaan. Ray Franzin, entisen hallituksen jäsenen mukaan, Rutherford käski näitä kolmea miestä toimimaan joukkueena. Nämä miehet olivat Nathan Knorr, Fred Franz ja Hayden Coveinton. Nämä WT:n johtajat kertoivat että Rutherford antoi ainoastaan suullisen tahdonilmaisun. Lakimies ja kirjailija jättää ainoastaan suullisen ilmaisun kun hän tiesi että hän on ollut sairas jo jonkin aikaa?? Varmasti! Nämä miehet ottivat Jehovan todistajien johdon haltuunsa, mutta kun heidän ryhmänsä hajosi, mentteli siirrettiin tietyille muille ihmisille hallituksessa jotka olivat myös myötätuntoisia maailmanhallitusta kohtaan.

NATHAN KNORR

Nathan Knorr otti WT:n presidenttiyden pian Rutherfordin kuoleman jälkeen. Hän syntyi Bethlehemissä, Pennsylvaniassa. Ilmeisesti hänet kastettiin lapsena reformoituun kirkkoon vaikka hänellä mahdolisesti oli juutalaiset sukujuuret. Hän liittyi International Bible Studentsiin 16-vuotiaana. Hän valmistui Allentownissa, Pennsylvaniassa. Nathan palveli WT:n hallinnossa eikä hän ollut mitenkään korkeassa asemassa heidän hierarkiassaan. Sukulaisten mukaan, Knorr oli tietoinen siitä kuinka Vartiotorni-seura on osa maailmanlaajuista salaliittoa.

LOPPUSANAT

Vartiotorni-seuranHallitus pitää kokouksia ainakin viikoittain keskustellakseen nimityksistä, liiketoimista sekä suosituksista. Vuonna 1971 hallitus alkoi kierrättää henkilöitä vuosittain virasta toiseen aakkosjärjestyksessä. Vartiotorni-seuran puhemies kertoi Brooklyn Heights -lehdelle että Seuralla on nyt kaksi varapresidenttiä: George Couch ja Pearson. Vartiotorni-seura on tehnyt hallituksestaan niin arvoituksellisen voimakkaan että vain leima heidän allekirjoituksestaan riittää valtuuttamaan mitä tahansa.

Veli-Matti Gröhn 30.01.2021 15:51

No siitä Jari nyt lukemaan

Uusimmat kommentit

03.12 | 11:10

Hei, Risto. Tämä on Hengellinen kotikirjasto, ei Mairen kotisivu. ...

03.12 | 04:10

En ole aikoihin kuullut mitään näin upeita.Syvät,kaun...

26.11 | 22:13

Aivan upeita ja koskettavaa musiikkia.Vierailit,säestit ja lauloit Varapäree...

03.11 | 15:39

Tässä kansiossa, Markon kuvia-ensimmäinen ylläpitäjä. Myös ...